Κοκκινίζει και πονάει η μύτη σας από τα χαρτομάντηλα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μύτη
Όποιος έχει ρινική καταρροή (συνάχι) ή και μπούκωμα από κρυολόγημα στην ζωή του, σίγουρα έχει βρεθεί με ερεθισμένη και κόκκινη μύτη από τη διαρκή χρήση χαρτομάντηλων για να “φυσάει” την μύτη του και να την καθαρίζει.

Από ένα σημείο και μετά, η τριβή με τα χαρτομάντηλα επάνω στο ευαίσθητο δέρμα στην μύτη και την γύρω περιοχή, δημιουργεί ευαισθησία/ερεθισμό και πονάει ακόμα και στην απλή επαφή.

Δείτε 5 απλά “κόλπα” για να μην ερεθίζεται και σας πονάει η μύτη σας από τα χαρτομάντηλα, κάθε φορά που έχετε συνάχι…

1. Βάλτε λίγη βαζελίνη στην μύτη σας. Βάλτε τη προτού καν ξεκινήσει ο ερεθισμός και όχι μετά. Θα λειτουργήσει ως ένα προστατευτικό στρώμα ανάμεσα στην επιδερμίδα σας και το χαρτομάντηλο.

2. Αντί για απλά χαρτομάντηλα, χρησιμοποιήστε κάποια εμποτισμένα με έξτρα ενυδατικές ουσίες. Έτσι, κάθε φορά που θα “φυσάτε την μύτη” σας, θα ενυδατώνετε λίγο και την επιδερμίδα σας με πολύτιμα συστατικά.

3. Μην φυσάτε την μύτη σας με δύναμη. Μπορεί να νιώθετε ότι έτσι καθαρίζει καλύτερα, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό προκαλεί μικρές πληγές και ερεθισμό στο εσωτερικό της μύτης, κάτι που στην συνέχεια το νιώθετε ως πόνο στο εξωτερικό άγγιγμα.

4. Βάλτε λίγη αλόη βέρα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αφότου έχει ξεκινήσει ο ερεθισμός, για να απαλύνετε την επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο.

5. Προμηθευτείτε έναν υγραντήρα εσωτερικών χώρων. Έτσι θα διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας σε καλό επίπεδο και αυτό θα φανεί άμεσα στο πόσο πιο μαλακό και ανθεκτικό θα είναι το δέρμα σας στο διαρκές άγγιγμα με τα χαρτομάντηλα στην μύτη σας.

http://www.bustle.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλεργία ή κρυολόγημα; Τι από τα δύο έχετε [πίνακας συμπτωμάτων]

Σας… τριγυρνάει κρυολόγημα; Κάντε αυτά τα 4 άμεσα!

Μπούκωμα στην μύτη: Έτσι θα κοιμηθείτε πιο άνετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν