Κάψτε 600 θερμίδες με 2 ώρες δουλειές σπιτιού – Διπλάσιες από τρέξιμο 5 χλμ!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ξεχάστε το γυμναστήριο, το τρέξιμο και τη γιόγκα. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι αρκούν οι δουλειές του σπιτιού για να χάσετε τα περιττά κιλά χωρίς καλά-καλά να το καταλάβετε.

Και αυτό επειδή οι θερμίδες που μπορείτε να κάψετε κάνοντας δουλειές σπιτιού είναι πολύ περισσότερες από όσες νομίζατε.

Μια μελέτη του Good Housekeeping Institute (GHI) διαπίστωσε ότι το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα και ο καθαρισμός του μπάνιου είναι όλοι αποτελεσματικοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες έκαψαν κατά μέσο όρο 600 θερμίδες κάνοντας μόνο δύο ώρες έντονων οικιακών εργασιών, σχεδόν διπλάσιες από τις 374 θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής 5 χλμ. με τον καθαρισμό των παραθύρων να κατατάσσονται ως η πιο αποδοτική δουλειά στο σπίτι για αδυνάτισμα.

Οι ερευνητές από την GHI έδωσαν στους συμμετέχοντες από ένα gadget (FitBit Flex 2) που μετράει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει κανείς, καθώς πραγματοποιεί διάφορες εργασίες/δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, υπολογίστηκε ο μέσος αριθμός θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 20 ή 40 λεπτών για τον προσδιορισμό της πιο απαιτητικής εργασίας.

θερμίδες

Vacuuming: Ηλεκτρική σκούπα, Bathroom Cleaning: Καθαρισμός μπάνιου, Mopping: Σφουγγάρισμα, Window Cleaning: Καθαρισμός παραθύρων, Dusting: Ξεσκόνισμα

Ο καθαρισμός των παραθύρων ήταν στην κορυφή της λίστας, με τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 115 θερμίδες σε μόλις 20 λεπτά.

Το σφουγγάρισμα ήρθε στη δεύτερη θέση με 107 θερμίδες και ο καθαρισμός του μπάνιου έκαψε κατά μέσο 100 θερμίδες στους συμμετέχοντες.

Εν τω μεταξύ, ένα απλό ξεσκόνισμα επί 40 λεπτά έκαψε περίπου 200.

Αν και το να “βάλει” κανείς ηλεκτρική σκούπα ήρθε τελευταίο, εντούτοις οι συμμετέχοντες έκαψαν κατά μέσο όρο 86 θερμίδες σε μόλις 20 λεπτά.

http://www.dailymail.co.uk

Βγάλτε τον μέσο όρο: Τι έχουν δείξει παλιότερες έρευνες

Σκούπισμα: Το παραδοσιακό σκούπισμα μπορεί να σας απαλλάξει από 136 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα τότε θα κάψετε 119.

Σφουγγάρισμα: Το σφουγγάρισμα είναι από τις κλασικές δουλειές του σπιτιού. Για 40 με 50 λεπτά θα σας απαλλάξει από 153 θερμίδες, ενώ αν τρίψετε τα πατώματα μπορεί να κάψετε 380 θερ./ώρα.

Καθαριότητα μπάνιου: Αν αποφασίσατε να καθαρίσετε την τουαλέτα τότε μπορεί να κάψετε μέσα σε 15 λεπτά περισσότερες από 90.

Κάντε τα τζάμια… αόρατα: Στην περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα τζάμια, τότε σε 30 λεπτά μπορείτε να χάσετε ακόμα και 167.

Ξεσκόνισμα: Το ξεσκόνισμα όλων των επίπλων του σπιτιού είναι από τις πιο απλές δουλειές και σας βοηθάει να χάσετε 175 θερ./ώρα.

Κηπουρική: Βαριά εργασία στην αυλή (εξωραϊσμός , καθαριότητα): 400-600 θερ./ώρα. Χρησιμοποιώντας την τσουγκράνα για την απομάκρυνση των ξερών φύλλων: 350-450 θερ./ώρα. Φύτευμα λουλουδιών κλπ: 200-400 θερ./ώρα. Κούρεμα του γκαζόν: 250-350 θερ./ώρα.

  1. http://www.webmd.com
  2. http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδυνάτισμα μόνο με περπάτημα: Αναλυτικό πρόγραμμα, απόσταση και θερμίδες [πίνακες]

Δίαιτα – αδυνάτισμα: Πέντε συνοδευτικά στο γεύμα, για να κάψετε λίπος

Κατακράτηση υγρών και αδυνάτισμα: 7 τρόποι για να χάσετε κιλά γρήγορα και με ασφάλεια

Αδυνάτισμα: Το μυστικό 30′ πριν από κάθε γεύμα για να χάσετε κιλά χωρίς γυμναστική