Γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές ανοίγουν τρύπες στις κάλτσες τους

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κάλτσες
Με αφορμή τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνών 2022 (Μουντιάλ) επανήλθε στο προσκήνιο η απορία για τις τρύπες στις κάλτσες πολλών ποδοσφαιριστών.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί ποδοσφαιριστές ανοίγουν τρύπες στις κάλτσες που φορούν στους αγώνες τους. Αυτό φαίνεται ότι εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα.

Συνήθως δίνονται στους ποδοσφαιριστές ολοκαίνουργια ζευγάρια αθλητικές κάλτσες ακριβώς πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Δεδομένου ότι οι κάλτσες είναι αφόρετες, το συνθετικό ύφασμα δεν έχει προλάβει να τεντωθεί και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σφιχτό, ειδικά αν έχετε μεγάλες γάμπες.

Και ως γνωστόν, οι μυς στις γάμπες των ποδοσφαιριστών είναι πολλοί μεγάλοι. Αυτό το σφίξιμο από τις κάλτσες στις γάμπες τους μπορεί να είναι άβολο, περιοριστικό και μπορεί να μειώσει την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε προβλήματα, όπως κράμπες μέσα στον αγώνα.

Για να μειώσουν την πίεση, ορισμένοι ποδοσφαιριστές ανοίγουν τρύπες στο πίσω μέρος της κάλτσας. Μπορεί να μοιάζει πρόχειρο και ατημέλητο, αλλά είναι θέμα λειτουργίας παρά εμφάνισης, προφανώς!

Πηγές: https://www.goal.com, https://www.iflscience.com