Βγάλτε από τoν.. πάγο την σχέση σας! Έρευνα

  • Iatropedia
«Αγάπη δεν σημαίνει να κοιτάζονται δύο άνθρωποι στα μάτια, αλλά να βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση» λέει σε ένα ποίημα του ο γνωστός ποιητής Antoine de Saint-Exupéry . Συνταγή επιτυχίας για να μην σβήσει ποτέ η φλόγα σε μια σχέση δεν υπάρχει. Ωστόσο η πλειοψηφία των ζευγαριών αντιμετωπίζει πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα. Έλλειψη επικοινωνίας , χρημάτων, εμπιστοσύνης αλλά και ερωτικής επιθυμίας αποτελούν τα μεγαλύτερα αγκάθια σε μια σχέση. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, και του Πανεπιστημίου Northwestern απέδειξε μεταξύ άλλων ότι ένα στα τρία ζευγάρια αντιμετωπίζει πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα απλώς αλλάζει η οπτική γωνιά με την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα.

το μεγάλο «αγκάθι»

Η επικοινωνία σε ένα ζευγάρι είναι τόσο σημαντική όσο και επικίνδυνη.

Βασική προϋπόθεση για να υπάρξει επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια είναι ο διάλογος χωρίς εντάσεις και καυγάδες. Οι ειδικοί επιστήμονες προτείνουν αν αυτό δεν είναι εφικτό το ζευγάρι να επιλέγουν ουδέτερο έδαφος ώστε αναγκαστικά να συμμορφωθείτε με τους κοινωνικούς όρους που επιβάλλει ο χώρος.

Πάντως σε κάθε προσπάθεια διαλόγου με το έτερο ήμισυ καλό είναι να ακούτε με προσοχή και με κατανόηση τον σύντροφό σας.

η φτώχεια φέρνει …γκρίνια

Δύσκολη εποχή για πρίγκιπες και ακόμη δυσκολότερη για την εξεύρεση χρημάτων. Το σύγχρονο lifestyle παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων αφού επιβάλλει τους δικούς του κανόνες. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η λαϊκή παροιμία η φτώχεια φέρνει γκρίνια.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί το γεγονός ότι τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια που η χώρα έχει βυθισθεί στην κρίση έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των διαζυγίων.

Εντούτοις πολλά ζευγάρια για να τα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις νέες συνθήκες έχουν προσαρμόσει την ζωή τους και τη σχέση τους στα νέα δεδομένα, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Οι ειδικοί συνιστούν σε αυτή την δύσκολη φάση να κάνετε ένα μακροπρόθεσμο και ένα βραχυπρόθεσμο οικονομικό πλάνο.

Όπως απέδειξε η έρευνα η λέξη κλειδί για την αρμονία μεταξύ των ζευγαριών αποτελεί η ειλικρίνεια. Αν τα οικονομικά σας δεν είναι στα καλύτερά τους, δε χρειάζεται να προσποιείστε ενώ δεν είναι αφορμή για ξέσπασμα και για τσακωμό .Αφήστε στην άκρη τους τους εγωισμούς, είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, ζητώντας την βοήθειά του/της (εάν είναι εφικτό).

Όλα εγώ τα κάνω

Μπορεί η καθαριότητα και η συντήρηση του σπιτιού να είναι για δύο άτομα αλλά όταν αυτές γίνονται από τον ένα τότε αρχίζουν τα δύσκολα και οι καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια.

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν οι εργασίες του σπιτιού να καταμερίζονται ισάξια αλλά και να τηρούνται και από τα δυο μέρη.

για ψύλλου πήδημα καυγάς

Αναντίρρητα οι καυγάδες δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Το θέμα είναι η έκταση που παίρνουν και πόσο αυτός δηλητηριάζει την σχέση .

Σίγουρα, όλοι ξεσπάμε στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, ακριβώς επειδή είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα μας κατανοήσουν και θα μας συγχωρήσουν. Δεν αποτελεί άλλοθι ότι για τα περισσότερα πράγματα που λέγονται σε έναν τσακωμό τα μετανιώνουμε αργότερα αν και ο /η σύντροφός σας τα έχει ήδη αποτυπώσει στο μυαλό του/της.

το αλατοπίπερο της σχέσης

Δεν υπάρχει έρευνα που να μην έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σεξ αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο σε μια σχέση αφού φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά, σωματικά και πνευματικά. Όσο περνούν τα χρόνια σίγουρα το σεξ δεν είναι όπως ήταν τη πρώτη φορά αφού η ερωτική ζωή εξελίσσεται όσο γνωρίζονται οι σύντροφοι μεταξύ τους.

Εάν, παρά τις προσπάθειές σας, το πρόβλημα επιμένει, μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό.

απαραίτητο συστατικό η εμπιστοσύνη

Όσο κλισέ και αν ακούγεται η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για τη συνύπαρξη ενός ζευγαριού. Το ψέμα σε μία σχέση, δυστυχώς, δεν ξεπερνιέται ποτέ, ό,τι και να ισχυρίζεται ο καθένας. Ιδιαίτερη προσοχή όμως απαιτείται και στον παράγοντα ζήλια και ειδικά την «κεκαλυμμένη» ζήλια, που δεν παραδέχεται ο ένας από τους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο απαραίτητο είναι το οδοντικό νήμα;Έρευνα

Τα βήματα για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα..

Πως η υγρασία επηρεάζει την υγεία μας;

Ποιοι άνδρες ανησυχούν για το μέγεθος των προσόντων τους;