Τι ξενερώνει ερωτικά τους άνδρες και τις γυναίκες;

  • Iatropedia
Μπορεί ο έρωτας να ξεκινά με τρόπο μαγικό αλλά κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά βγάζουν έξω από τα ρούχα τους τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Αν και ο εγκέφαλος χρειάζεται μόνο 12 λεπτά για να αποφασίσει αν έλκεται από το πρόσωπο που κάθεται απέναντι του ωστόσο η απόφαση αυτή φαίνεται ότι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το χαμόγελο, ο τόνος της φωνής, ακόμη και από την μυρωδιά του σώματος.

Αναλυτικότερα Βρετανική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, έδειξε ότι το 64% κρίνουν θετικά το πρόσωπο που έχουν απέναντι τους απέναντί τους αν χαμογελάει και αν τους κοιτάζει στα μάτια στο 58% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη η ίδια δημοσκόπηση απέδειξε ότι γυναίκες σε ποσοστό 45% έλκονται ερωτικά από τη δροσερή αναπνοή ,από την χροιά της φωνής στο 25% ενώ από την εξωτερική εμφάνιση σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 23%.

Αντίθετα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που απωθούν αμέσως τον/την σύντροφο είναι η «βαριά» μυρωδιά του σώματος (το 59% των εθελοντών δήλωσαν πως θα το έβαζαν στα πόδια, αν έβγαιναν ραντεβού με κάποιον που δεν μοσχομύριζε) και η κακοσμία του στόματος (53%).

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερις στους δέκα (το 38%), παραδέχθηκαν ότι δεν θα έβγαιναν ποτέ δεύτερο ραντεβού με κάποιον που έχει την κακή συνήθεια να ορκίζεται, ενώ το 36% είπαν πως βρίσκουν απωθητικό το ατημέλητο ντύσιμο και το 33% την έλλειψη χαμόγελου.

Μάλιστα οι άνδρες και κυρίως οι εργένηδες φαίνεται ότι προχωρούν ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά πριν βγουν ραντεβού. Ελέγχουν τις αναρτήσεις στο Facebook και στο Twitter του προσώπου που θα συναντήσουν καθώς ευελπιστούν ότι με τον τρόπο αυτό θα μάθουν κάποια πράγματα για το επικείμενο έτερο ήμισυ.

Ακόμα, πάντως, κι αν η πρώτη εντύπωση δεν είναι ιδανική, αρκετοί είναι πρόθυμοι να βγουν και δεύτερο ραντεβού, αν και οι άντρες που θα έδιναν μία ακόμα ευκαιρία είναι διπλάσιοι απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Όσον αφορά την προετοιμασία για την κρίσιμη συνάντηση το 25% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα έκανε δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή τους για να εντυπωσιάσουν τον/την επίδοξο σύντροφο – με το 6% των γυναικών και το 5% των ανδρών να δηλώνουν πως θα έκαναν ακόμα και δίαιτα.

«Το πρώτο βήμα σε μία σχέση μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρις Τζόουνς. «Όπως προκύπτει, η πρώτη εντύπωση στη πρώτη επαφή δημιουργείται πολύ γρήγορα, γι’ αυτό και θα πρέπει κάποιος να σκέφτεται τις μικρές λεπτομέρειες που από ότι φαίνεται κάνουν τη διαφορά».

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν