Τελικά τι πρεσβεύει το kama Sutra;

  • Iatropedia
Το απόλυτο εγχειρίδιο του σεξ σε όλο το κόσμο αποτελεί το Kama Sutra ένα αρχαίο ινδικό κείμενο σανσκριτικής λογοτεχνίας που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Μπορεί άπαντες να εστιάζουν στις στάσεις του αλλά αγνοούν πως το βιβλίο ορόσημο στο σεξ δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτές αλλά δίνει έμφαση στα συναισθήματα, στον ερωτισμό και την αισθαντικότητα που πρέπει να την περιβάλλει. Και για του λόγου του αληθές μόνο ένα από τα κεφάλαια του είναι αφιερωμένο στις πολυσυζητημένες ερωτικές.

Το Κάμα Σούτρα συντάχθηκε από έναν Ινδό σοφό Μαλανάγκα Βατσιαγιάνα.Στα επτά κεφάλαιά του αναλύει μεταξύ άλλων:

τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να προσελκύουμε άλλους ανθρώπους.

Κανόνες συμπεριφοράς προς στις γυναίκες

τις προτεραιότητες της ζωής και την απόκτηση της «γνώσης»

κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων.

Εκτός από τις πολυσυζητημένες στάσεις το Kama Sutra καθιστά σαφές ότι πριν την πράξη πρέπει οι ερωτικοί σύντροφοι να αγαπήσουν το σώμα του άλλου με όλες τις αισθήσεις τους. Μάλιστα κάνοντας ένα βήμα παραπέρα το Kama Sutra δίνει μεγάλη σημασία στις αγκαλιές, ως βασική προϋπόθεση «προθέρμανσης» πριν την πράξη.

Οι αγκαλιές χωρίζονται και αυτές σε κατηγορίες, ανάλογα με το αν απλά ακουμπάμε, πιάνουμε, τρίβουμε ή πιέζουμε το σώμα μας πάνω στου συντρόφου μας είτε ξαπλωμένοι είτε όρθιοι.

Η βασική φιλοσοφία του είναι ότι μέσα από μια αγκαλιά γεννιέται και το πάθος που θα οδηγήσει στην πράξη.

μέγεθος και κατηγορία

Σύμφωνα με το Kama Sutra, ο άνδρας και η γυναίκα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Ο άνδρας μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως «λαγός», ως «ταύρος» και ως «άλογο», ανάλογα με το μέγεθος του… πέος του.

Η γυναίκα κατηγοριοποιείται ως «ελαφίνα», ως «φοράδα» ή ως «ελεφαντίνα», ανάλογα με το βάθος του κόλπου της.

Ως εκ τούτου -βάση πάντα με το Kama Sutra- όπως διαφέρουν τα μεγέθη έτσι διαφέρει και ο βαθμός επιθυμίας αλλά και τα σαρκικά ένστικτα.

Δηλαδή, την πρώτη φορά που ένα ζευγάρι θα κάνει σεξ, η επιθυμία είναι έντονη αλλά ο χρόνος μικρός. Τη δεύτερη φορά, όμως, θα συμβεί το ανάποδο. Για τις γυναίκες, όμως, το Kama Sutra λέει ότι την πρώτη φορά το πάθος τους θα είναι μικρό και η ο χρόνος τους μεγάλος, ενώ όσο θα επαναλαμβάνεται η πράξη, το πάθος τους θα εντείνεται και ο χρόνος τους θα μικραίνει.

η αγάπη σε κατηγορίες

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του βιβλίου είναι το ότι χωρίζει τον τρόπο που αγαπάμε σε κατηγορίες.

Αγάπη που αποκτάται από συνήθεια, φαντασία και από την πίστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάγισσες του έρωτα τα χείλη και οι ωμοπλάτες!

Ποιες αρρώστιες προκαλούν τα ελαττώματα μας;

Υποψήφιοι καρδιοπαθείς οι πάσχοντες από θυρεοειδή

Γιατί το ποπ-κορν εκρήγνυται και το αλάτι νοστιμίζει;