Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε με το προφυλακτικό

  • Iatropedia
Τώρα το καλοκαίρι που τα πάθη, χτυπάνε κόκκινο, όπως και η ζέστη, καλό θα είναι να γνωρίσουμε κάποια πράγματα για το προφυλακτικό, που οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, αγνοούν. Κάποια πράγματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη χρήση του. Είπαμε είναι καλοκαίρι και πάντα το προφυλακτικό πρέπει να είναι εύκαιρο ειδικά σε νέες “γνωριμίες” που μπορεί να προκύψουν. Διαβάστε το κείμενο, δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε και προφυλάξτε το... προφυλακτικό σας, γιατί σώζει ζωές.

Πρόκειται για μια μετα- ανάλυση του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, στην οποία οι επιστήμονες αφού μελέτησαν 50 επιστημονικές παλαιότερες έρευνες για το προφυλακτικό, κατέληξαν στα συχνότερα λάθη που κάνουν οι εραστές με το προφυλακτικό. Λάθη που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όπως για παράδειγμα εκείνο που θέλει τους άνδρες να βάζουν προφυλακτικό όχι από την αρχή της ερωτικής πράξης, αλλά λίγο πριν εκσπερματώσουν. Κάτι το οποίο δεν προστατεύει ούτε από διάφορες ασθένειες και δεν εγγυάται επίσης μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ας δούμε τα λάθη:

Το πιο σημαντικό και πιο συχνό λάθος είναι, όπως είπαμε η τοποθέτηση του προφυλακτικού να μην γίνεται από την αρχή της πράξης. Το λάθος αυτό το κάνουν περισσότερα από τα μισά ζευγάρια που μελέτησαν οι επιστήμονες. Ένα στα δύο ζευγάρια τοποθετούν το προφυλακτικό προς το τέλος και όχι από την αρχή. Φυσικά δεν υπάρχει καμία προστασία διότι η ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

Ένα άλλο λάθος που κάνουν κυρίως οι άνδρες, αφορά στην τοποθέτηση του προφυλακτικού. Το 15% των ανδρών δεν τοποθετούν το προφυλακτικό με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Δηλαδή να ξετυλίξουν λίγο την άκρη και να το εφαρμόσουν επάνω στο πέος τους. Κάνουν το εξής. Το ξετυλίγουν ολόκληρο, μα ολόκληρο και μετά το “φοράνε”. Φυσικά είναι σαν κοστούμι σε μεγάλο μέγεθος και δεν εφαρμόζει όπως θα πρέπει. Οι πτυχώσεις που κάνει το προφυλακτικό με τον τρόπο αυτό μειώνουν την ηδονή, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει.

Ένα ακόμη παρεμφερές με το προηγούμενο λάθος, το οποίο το κάνουν συχνά οι έφηβοι που πρωτοχρησιμοποιούν προφυλακτικό, είναι να μην απομακρύνουν τον αέρα στην καμπύλη της κορυφής, με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα της εκσπερμάτωσης, το σπέρμα να μην έχει χώρο να βγει.

Το επόμενο λάθος που θα διαβάσετε είναι ίσως το τραγικότερο από όλα. Σχεδόν ένας στους τρεις άνδρες (32,4%), χρησιμοποιούν το ήδη χρησιμοποιημένο προφυλακτικό, από την… ανάποδη. Δηλαδή γυρίζουν τα μέσα- έξω και το ξαναβάζουν. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος αφενός γιατί εκθέτουν τη γυναίκα σε προσπερματικά υγρά και αφετέρου διότι έτσι δεν υπάρχει ουδεμία προφύλαξη από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Ένα άλλο λάθος που γίνεται από την… αγωνία της αναμονής έχει να κάνει με τον τρόπο που ανοίγουν το προφυλακτικό. Απαγορεύεται να βγάζουμε το πρφυλακτικό από τη συσκευασία του με τα δόντια ή με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (όσο και να μην ανοίγει η συσκευασία και τα χέρια μας να τρέμουν από το πάθος εμείς πρέπει να προσπαθούμε). Υπάρχει κίνδυνος να σκιστεί και το λατέξ του προφυλακτικού και να καταστραφεί. Και εάν είναι και το τελευταίο σας, τότε ομιλούμε περί τραγωδίας…

Τα λιπαντικά στο προφυλακτικό είναι άλλο ένα λάθος. Υπάρχουν ειδικά λιπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιούμε σε ένα προφυλακτικό. Λίγη βαζελίνη για παράδειγμα θα το καταστρέψει και το προφυλακτικό θα σπάσει. Να κοιτάτε στη συσκευασία τι λιπαντικό συνιστούν οι κατασκευαστές και να μην κάνετε του …κεφαλιού σας. Συνήθως ενδεδειγμένα λιπαντικά για προφυλακτικά, είναι εκείνα που έχουν σα βάση το νερό. Το λάθος αυτό πάντως το κάνει μέχρι και το 25% των ανδρών.

Τέλος να σας αναφέρουμε ότι το προφυλακτικό θέλει και αυτό προφύλαξη και πρέπει να το διατηρούμε στη συσκευασία του, σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας. Δεν μπορεί να το έχουμε στην πίσω τσέπη του παντελονιού μας, μέσα στο πορτοφόλι για έναν χρόνο. Όταν το χρειαστούμε θα έχει καταστραφεί. Διαβάστε τις οδηγίες της συσκευασίας για την σωστή φύλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατρός πιάστηκε στα πράσα να ασελγεί σε γυναίκα ασθενή. ΒΙΝΤΕΟ

“Ταμποαλκοόλ”: μεθάνε με ταμπόν βουτηγμένο σε αλκοόλ

Γνωρίζετε ότι ο δονητής ήταν ένα… ιατρικό εργαλείο; ΦΩΤΟ

Είναι 16 ετών και έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο. ΦΩΤΟ

Σε ποια ηλικία είναι μια γυναίκα, πιο θελκτική και όμορφη για τους άνδρες;

Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει τσούχτρα

Άνθρωποι δίχως χέρια που κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. ΒΙΝΤΕΟ