Σπάστε τα ταμπού στο σεξ για λόγους υγείας!

  • Iatropedia
Μπορεί να μιλάμε με άνεση για το σεξ, να κάνουμε αστεία και να πειράζουμε τους φίλους μας αλλά το να συζητάμε τι κάνουμε στο κρεβάτι θεωρείται ακόμη θέμα ταμπού. Έτσι, μπορεί οι απορίες μας γύρω από το σεξ να είναι αρκετές, ωστόσο λίγες φορές απευθυνόμαστε σε ειδικούς. Τα ερωτικά βοηθήματα κατά πόσο είναι ασφαλή; Τα «προκαταρκτικά» παιχνίδια εγκυμονούν κινδύνους; Απαντήσεις σε όσα πάντοτε θέλατε να κάνετε αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε δίνει μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκεαπό το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσι και τρία πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης (το Stony Brook, το Yeshiva και το NY State).

Μετά από πολυετή έρευνα που έκαναν τελικά κατάφεραν και έσπασαν τα διάφορα ταμπού που υπάρχουν γύρω από το θέμα σεξ.

δύο προφυλακτικά καλύτερα από ένα

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που κυκλοφορούν ότι δυο προφυλακτικά είναι καλύτερα από ένα έχει καταρριφθεί αφού οι ειδικοί επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

είναι ασφαλής ο στοματικός έρωτας

Ο στοματικός έρωτας δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία , εκτός κι αν στο στόμα υπάρχουν μολύνσεις με πληγές (π.χ. επιχείλιος ή στομα­τικός έρπης), οπότε είναι καλύτερα να αποφεύγεται.

επικίνδυνα τα ερωτικά βοηθήματα;

Μπορεί μέχρι πρότινος τα ερωτικά βοηθήματα να ήταν θέμα ταμπού αλλά πλέον σήμερα χρησιμοποιούνται χωρίς προκατάληψη. Ιδιαίτερη όμως προσοχή απαιτείται στον τρόπο χρήσης τους, αφού είναι πιθανό να μεταδώσουν κάποιο νόσημα, αν φυσικά η περιοχή με την οποία ήρθαν σε επαφή είναι μολυσμένη.

Stop στο σεξ κατά την εγκυμοσύνη;

Οι γυναικολόγοι είναι κατηγορηματικοί και συνιστούν στις μέλλουσες μανούλες να αποφεύγουν το σεξ από την 8η έως την 11η εβδομάδα της κύησης, μέχρι να σχηματιστεί ο πλακούντας . Ωστόσο το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι επικίνδυνο, εκτός αν συντρέχουν κάποιοι σοβαροί ιατρικοί λόγοι αφού το μωρό προστατεύεται από τη μήτρα και το αμνιακό υγρό. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια κανείς από τους συντρόφους να μην έχει προσβληθεί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

κινδυνεύω από τα «προκαταρκτικά»;

Τα «προκαταρκτικά» σίγουρα βοηθούν στη σεξουαλική διέγερση και εμπλουτίζουν την ερωτική ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν ασθένειες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα ή μεταδίδονται από την επαφή με το δέρμα, χωρίς να χρειάζεται ανταλλαγή… υγρών. Τέτοιες, για παράδειγμα, είναι ο έρπης και τα κονδυλώματα, όπου ο ιός βρίσκεται στο δέρμα των γεννητικών οργάνων.

Το πρωκτικό σεξ είναι ασφαλές;

Η μετάδοση οποιουδήποτε νοσήματος είναι ευκολότερη με τον πρωκτικό έρωτα, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού, ιδιαίτερα αν γίνει βιαστικά. Επιπλέον, στο έντερο υπάρχουν μικρόβια που μπορεί να μεταφερθούν στον κόλπο της γυναίκας, αν μετά την πρωκτική επαφή ακολουθήσει κολπική, ενώ μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και στο γεννητικό σύστημα του άνδρα.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν