Σεξ: Τι να προσέχετε (πολύ!) όταν είναι η γυναίκα από πάνω…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Το σεξ είναι απόλαυση για όλους. Και ο καθένας το απολαβάνει καλύτερα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αλλά υπάρχουν και μερικές στάσεις στο σεξ, που σίγουρα είναι... κλασικές. Μία από αυτές είναι με την γυναίκα να είναι από πάνω.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology έδειξε ότι η στάση στο σεξ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα περιστατικά κατάγματος πέους, είναι εκείνη που ο άντρας είναι ανάσκελα και η γυναίκα είναι από πάνω του.

Το 50% των ατυχημάτων στο κρεβάτι με κάταγμα πέους, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την στάση στο σεξ, σύμφωνα με τους ερευνητές!

Πολύ υψηλότερο ποσοστό από τις άλλες δύο «κλασικές» στάσεις, με τον άντρα από πίσω από την γυναίκα, η οποία είναι στα τέσσερα (29%) και τον άντρα πάνω από την γυναίκα στην γνωστή και ως ιεραποστολική στάση (21%).

σεξ

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν η γυναίκα είναι από πάνω συνήθως ελέγχει την κίνηση με ολόκληρο το σώμα και το βάρος της επάνω σε ένα πέος σε στύση. Αυτή η κίνηση δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον άντρα, όταν το πέος λυγίζει επειδή η διείσδυση γίνεται στιγμιαία με λάθος τρόπο. Αντίθετα, όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο της κίνησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει την διείσδυση όταν κάτι δεν γίνεται σωστά, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυναικείος οργασμός: Με ποιες στάσεις στο σεξ γίνεται πιο πιθανός

Σεξ και πόνος στην μέση: Ποια στάση βολεύει τον άντρα και ποια την γυναίκα

Σεξ: Με ποια στάση η γυναίκα έχει 43% πιθανότητες να φτάσει σε οργασμό