Σεξ: Όσα μάθαμε το 2013!

  • Iatropedia
Η σεξουαλική ζωή μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τη χρονιά που πέρασε ανακαλύπτοντας νέες πτυχές που μέχρι πρότινος είτε αγνοούσαμε είτε τις γνωρίζαμε λανθασμένα. Καθώς το 2013 οδεύει προς το τέλος του, ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα ερευνών για τη σεξουαλικότητα των ανδρών και των γυναικών.

το προφυλακτικό δεν στερεί την απόλαυση

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine αποκάλυψε πως τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες βαθμολογούν το σεξ με προφυλακτικό ως εξίσου απολαυστικό με το χωρίς!

ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία

Δυο Αυστραλοί επιστήμονες ο δρ Άντονι Σαντέλα, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων και η δρ Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ, λέκτορας Σεξουαλικής Υγείας στο πανεπιστήμιο, υποστήριξαν ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών προβλημάτων υγείας, από την κυστίτιδα και τον διαβήτη έως τον καρκίνο του προστάτη!

Μάλιστα σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική, επιστημονική πύλη The Conversation, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «ο αυνανισμός ή το αυτοάγγιγμα των γεννητικών οργάνων για ευχαρίστηση, είναι κάτι που και τα μωρά κάνουν όσο βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους. Την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι αποτελεί ένα φυσικό και φυσιολογικό κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης».

όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά

Το σεξ δρα ευεργετικά στον άνθρωπο, τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Όσοι έχουν σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία και μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο και στις διάφορες λοιμώξεις.

το μέγεθος κάνει την διαφορά

Η σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας δεν συσχετίζεται με το μέγεθος του πέους του άνδρα, αλλά κυρίως με τη σεξουαλική έκφραση μέσω της τεχνικής, που το ζευγάρι απολαμβάνει περισσότερο την ηδονή του.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης ουρολογικών Παθήσεων το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.

το σεξ είναι «εγκεφαλικό» για τη γυναίκα.

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από το σύνολο της προσωπικότητας του συντρόφου τους σε σύγκριση με τους άντρες, οι οποίοι επικεντρώνονται περισσότερο στα κάλλη της γυναίκας.

αλατοπίπερο του σεξ τα …προκαταρκτικά

Ο ερεθισμός του σώματος πριν από την ερωτική πράξη ξυπνάει τις αισθήσεις επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.

σεξ μετά τα 65

Έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.

Συγκεκριμένα, το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα. Οι πιο συχνές σεξουαλικές πρακτικές ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές και η συνουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιληθείτε με ..πάθος: κάνει καλό στην υγεία!

Αντιμετωπίστε με βότανα τους πόνους στην κοιλιά!

Ποιες ήταν οι διάσημες ιατρικές συμβουλές το 2013;

Τι προτιμούν οι γυναίκες: σεξ ή ψώνια;