Σεξ και ευτυχία δεν πάνε απαραίτητα μαζί – Δείτε γιατί…

  • Iatropedia
Αμέτρητες έρευνες και βιβλία αυτοβοήθειας ισχυρίζονται ότι όσοι κάνουν περισσότερο σεξ είναι και στον δρόμο της ευτυχίας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει αυτή τη θετική σχέση μεταξύ σεξ και ευτυχίας, χωρίς απαραίτητα να είναι το πρώτο που οδηγεί στο δεύτερο.

Πρώτα απ' όλα, αν κάποιος είναι ευτυχής, για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη διάθεση για περισσότερο σεξ (αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «αντίστροφη αιτιότητα»), ή αν είναι κάποιος υγιής, θα μπορούσε επίσης να είναι και πιο ευτυχισμένος και να κάνει και περισσότερο σεξ.

Στην πρώτη μελέτη που εξέτασε τη σχέση αιτιότητας μεταξύ σεξουαλικής συχνότητας και ευτυχίας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon εξέτασαν τις περιπτώσεις 64 ζευγαριών (128 ατόμων δλδ) ηλικίας 35-65 ετών, αναφορικά με τις συνήθειές τους στο σεξ (συχνότητα, ποιότητα, ικανοποίηση κλπ), ενώ πρώτα είχαν αξιολογήσει το επίπεδο ευτυχίας του καθενός στην ζωή του, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των 3 μηνών που διήρκεσε το πείραμα.

Στην σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Economic Behavior & Organization, οι ερευνητές αναφέρουν ότι απλά το να κάνει κανείς περισσότερο σεξ δεν σημαίνει ότι θα είναι και πιο ευτυχισμένος.

Σε κάποια ζευγάρια δόθηκαν οδηγίες να διπλασιάσουν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους επαφής εβδομαδιαία, ενώ στα υπόλοιπα δεν δόθηκε καμία παρόμοια οδηγία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια στην ομάδα που τους είχε ζητηθεί να κάνουν πιο πολύ σεξ, αύξησαν τη συχνότητα, αλλά ανέφεραν μία μικρή μείωση στην ευτυχία που ένοιωθαν, καθώς επίσης και μικρότερη επιθυμία και απόλαυση στη διάρκεια του σεξ. Φάνηκε δηλαδή, ότι όσο περισσότερο σεξ έκαναν τόσο λιγότερη επιθυμία και ευχαρίστηση ένοιωθαν γι' αυτό.

Παρά τα αποτελέσματα της μελέτης, ο επικεφαλής της έρευνας δρ Geworge Loewenstein, εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν πολύ λίγο σεξ και πιστεύει ότι η αύξηση της συχνότητας της σεξουαλικής επαφής με τον σωστό τρόπο μπορεί να είναι ευεργετική για την μεταξύ τους σχέση, αλλά και την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά.

http://www.cmu.edu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινωνικό πείραμα: Ρωτάει 100 άντρες στον δρόμο αν θα έκαναν σεξ μαζί της… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημιούργησαν τσίχλα “βιάγκρα” για άντρες και γυναίκες με άμεσα… αποτελέσματα

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν