Το σεξ δεν είναι (;) σημαντικό αλλά οδηγεί στο διαζύγιο τα μισά ζευγάρια που χωρίζουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ναι! Όταν μιλάμε για μια σχέση ζωής είναι πιο σημαντική η επικοινωνία, τα κοινά ενδιαφέροντα και η αγάπη και η αποδοχή που νιώθουμε για τον/την σύζυγο. Και το καλό- συχνό σεξ έρχεται αμέσως μετά, ως επιστέγασμα των γερών θεμελίων. Έρευνες όμως έχουν δείξει επανειλημμένως ότι τα ζευγάρια που ...το "κόβουν" κάποια στιγμή στην μέση ηλικία, έχουν 50% περισσότερους πιθανότητες από τα υπόλοιπα να πάρουν διαζύγιο λόγω "απιστίας" ή γκρίνιας!

Οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι οικονομικές έννοιες, η ψυχρότητα της γυναίκας, η ύπαρξη μικρών παιδιών αλλά και ένας ιδιότυπος συντηρητισμός που τοποθετεί το σεξ στο τελευταίο σκαλοπάτι της ευτυχίας στον γάμο, οδηγούν πολλά σύγχρονα ζευγάρια 30-50 ετών στο να επιδίδονται στην πράξη μία φορά το μήνα ή και ακόμα πιο αραιά…

Ακόμα κι όταν το γεγονός αυτό βρίσκει 100% σύμφωνους και τους δύο, και επιφανειακά δείχνει να μην τους επηρεάζει, είναι αποδεδειγμένο ότι τους απομακρύνει σε όλα τα επίπεδα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να οδηγηθούν κάποια στιγμή στο διαζύγιο.

Οι σεξολόγοι ακούν συχνά νέα ζευγάρια να τους λένε ότι δεν βρίσκουν χρόνο, ότι τα παιδιά κοιμούνται μαζί τους στο κρεβάτι, ότι έχουν πολύ άγχος για να ξεκινήσουν καν τις περιπτύξεις και γενικά ότι κάνουν σεξ σπάνια ακόμα και στις διακοπές που πηγαίνουν με τα παιδιά τους και κοιμούνται όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο… Και μετά αναρωτιούνται γιατί γκρινιάζουν, γιατί βρίσκουν συνεχώς κάτι στραβό στην συμπεριφορά του συντρόφου τους, γιατί τους ενοχλεί το βάρος του (ακόμα κι όταν έχει ελάχιστα διακυμανθεί προς τα πάνω) και γενικώς γιατί ψάχνουν αφορμές για έντονους διαλόγους…

Και οι σεξολόγοι είναι ξεκάθαροι όταν λένε ότι το άγγιγμα, τα χάδια, τα φιλιά και η ψυχοσωματική ικανοποίηση και ηρεμία που φέρνει ο οργασμός, βοηθούν τον εγκέφαλό μας να εκκρίνει ορμόνες που προάγουν την ηρεμία, την αποδοχή και την γλυκύτητα…  Γι΄αυτό το σεξ στον γάμο είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ορισμένοι θέλουν να του προσδώσουν. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ευζωίας που όχι μόνο πρέπει να έχουμε στα εβδομαδιαία προγράμματά μας αλλά και στην καθημερινή σκέψη και επιθυμία μας!

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν