Πότε «κόβεται» το σεξ;

  • Iatropedia
Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο... χωρισμός την άνοιξη. Κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας φαίνεται ότι η άνοιξη όσο ρομαντική εποχή και αν είναι ...προκαλεί ρήγματα στις σχέσεις των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντέιβιντ ΜακΚάντλες, ο οποίος δεν μελέτησε όλες τις δημοσιεύσεις των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν στην αρχή της άνοιξης και λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως ισχυρίζεται ο ερευνητής ο οποίος έβαλε στο μικροσκόπιο την συχνότητα με την οποία εμφανίζονταν μέσα στην διάρκεια του έτους λέξεις, όπως «χωρισμός» και «χώρισα» διαπίστωσε πως οι «επικίνδυνες» περίοδοι για μια σχέση είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου καθώς και οι πρώτες εβδομάδες της Άνοιξης!

Ακολουθούν σε επικινδυνότητα η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και η Πρωταπριλιά, και οι τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Οι ήρεμοι μήνες όπου οι σχέσεις δεν απειλούνται αλλά κυλάνε ήρεμα αναδεικνύονται οι καλοκαιρινοί μήνες όπως ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

κόβεται το σεξ

Ταυτόχρονα έρευνα των επιστημόνων του Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η Άνοιξη «τραυματίζει θανάσιμα» τη λίμπιντο με συνέπεια να μειώνεται η επιθυμία για σεξ.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση του φαινομένου έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες οι οποίες κάνουν θραύση την εποχή αυτή.

Βάση μελέτης που πραγματοποίησαν όσοι ταλαιπωρούνται από αλλεργική ρινίτιδα και έχουν βουλωμένη μύτη, λόγω αλλεργίας ή κρυολογήματος χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Αυτό συμβαίνει γιατί περιορίζεται η όσφρηση και μειώνεται ο ρόλος των φερομονών (οι χημικές ουσίες του έρωτα).