Πως να κάνετε ασφαλές σεξ το καλοκαίρι;

  • Iatropedia
Μπορεί να έγινε ταινία αλλά το «safe sex» είναι το ήμισυ του παντός αν θέλετε να περάσετε ένα καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα. Μάλιστα ενώ θα έπρεπε η αντυσύλληψη να έχει γίνει συνείδηση, όπως προκύπτει από τις έρευνες, στην Ελλάδα, τα ζευγάρια δε λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, με συνέπεια να καταφεύγουν στην διακοπή κύησης. Μάθετε πως να κάνετε ασφαλές σεξ το καλοκαίρι.

Για αυτό καλό είναι προτού ξεχυθείτε στις παραλίες και στα μπαρ, μη ξεχάστε να πάρετε μαζί σας εκτός από το αντηλιακό και το μαγιό όλες εκείνες τις προφυλάξεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς απρόοπτα.

Αν δεν έχετε μόνιμη σχέση

Ο πιο «δημοφιλής» τρόπος προφύλαξης και η καλύτερη επιλογή για όλες τις γυναίκες, που δεν έχουν μόνιμο σύντροφο είναι το προφυλακτικό. Το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο επισημαίνει ότι η χρήση του αποτελεί ασπίδα προστασίας, απέναντι σε πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το AIDS, ηπατίτιδες, βλεννόρροια, κονδυλώματα (ιός HPV), έρπης γεννητικών οργάνων και κολπίτιδα και σε άλλα.

Ωστόσο όπως εξάλλου αναφέρουν και οι οδηγίες χρήσης του πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανός ατυχημάτων όπως να σπάσει.

Για τις… ατυχίες

Αν παρόλα αυτά κάτι πάει στραβά τότε τη λύση την δίνει το χάπι της επόμενης ημέρας το οποίο δεν αφήνει το γονιμοποιημένο ωάριο να εγκατασταθεί στο ενδομήτριο.

Μάλιστα όσο πιο σύντομα, μετά την επαφή, γίνει η λήψη του χαπιού τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Χάπι

Έρευνες της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταρείας αναφέρουν ότι οινεαρές γυναίκες με σταθερό σύντροφο χρησιμοποιούν τα αντισυλληπτικά χάπια νέας γενιάς, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οιστρογόνα και έτσι μειώνονται σημαντικά οι ανεπιθύμητες ενέργειές τους.

Αν είστε μάνα

Πολλέε γυναίκες κυρίως παντρεμένες καταφεύγουν στην τοποθέτηση σπιράλ, το οποίο τοποθετείται από το γυναικολόγο στο ιατρείο και ανάλογα με το τύπο του παραμένει στη μήτρα από δύο έως πέντε χρόνια.

Μετράτε σωστά ή λάθος

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με τη μέθοδο του ρυθμού καθώς προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία και φυσικά να γνωρίζει η γυναίκα τις ημέρες της ωοθυλακιορρηξίας της, ώστε δυο έως πέντε ημέρες πριν και τρεις ημέρες μετά είτε να αποφύγει την επαφή είτε να λάβει κάποιο αντισυλληπτικό μέτρο.

Παρόλα αυτά οι γυναικολόγοι την θεωρούν παρακινδυνευμένη και με ρίσκο καθώς υπάρχει η πιθανότητα να πέσετε έξω στον υπολογισμό των γόνιμων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να βουτήξω ή όχι; Θάλασσα ή θαλασσοθεραπεία

Έξυπνα tips για να γίνετε μαραθωνομάχοι στο σεξ!

Όταν το γλυκό κάνει καλό στην υγεία

Όταν η τρίχα ''γυρίζει'' τι να κάνω;

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν