Πλάτη με πλάτη στο ίδιο το κρεβάτι

  • Iatropedia
Της καληνύχτας τα φιλιά δεν δίνουν τα ζευγάρια. Μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, την ίδια κρεβατοκάμαρα αλλά θέλουν το΄΄στρώμα τους μονό''. Στην αρχή μπορεί να φαίνονται όλα ρόδινα ακόμη και στον ύπνο, να κοιμούνται σφιχταγκαλιασμένοι όσο όμως περνούν οι μήνες και τα χρόνια ακόμη και οι στάσεις του ύπνου τους αλλάζουν άρδην... Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ απέδειξε πως τα μισά σύγχρονα ζευγάρια για να κοιμηθούν καλά θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο έτερο ήμισυ. Η πλειοψηφία έχει ξεχάσει προ πολλού το φιλί της καληνύχτας και το σ'αγαπώ και προτιμούν ''το μακριά και αγαπημένα.''

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ένα στα τέσσερα ζευγάρια ηλικίας 35 έως 44 ετών κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια , ενώ όσα κοιμούνται μαζί το 25% τσακώνονται συνεχώς και ακατάπαυστα επειδή ο ένας ενοχλεί τον άλλο στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο οι άντρες αποδεικνύονται συναισθηματικά πιο ευάλωτοι αφού θέλουν περισσότερη αγκαλιά από την σύντροφό τους.

Η ίδια έρευνα αποκωδικοποίησε τι σημαίνουν οι στάσεις ύπνου των σύγχρονων ζευγαριών και έβγαλε τα συμπεράσματά της.

«Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», σχολιάσε η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων.

γυναίκα με γυρισμένη την πλάτη στον άντρα.

Θεωρείται μια παραδοσιακή στάση, στην οποία ο άντρας έχει τον κυρίαρχο ρόλο και «προστατεύει» την γυναίκα του. Συνήθως υιοθετείται στα πρώτα χρόνια της σχέσης και υποδηλώνει ισχυρή σεξουαλικότητα και αίσθημα ασφάλειας στη σχέση.

πλάτη με πλάτη

Όσα ζευγάρια κοιμούνται έτσι είναι συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα.Έχουν συνηθίσει ο ένας τον άλλο και ΄σεβονται τις επιθυμίες του.

άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα.

Οι ρόλοι αντιστρέφονται, αφού η γυναίκα είναι ο κυρίαρχος και θέλει να «προστατεύει» το έταιρο ήμισυ.

πρόσωπο με πρόσωπο.

Αντιπροσωπεύει την ανάγκη για στενή επαφή του ενός με τον άλλο.πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια . Η στάση για τους γεννημένους ρομαντικούς ή τους φρεσκοερωτευμένους που δεν αντέχουν δευτερόλεπτο ο ένας μακριά απ' τον άλλο.

γυναίκα με το κεφάλι και το χέρι στο στήθος του άντρα.

Η κλασική ρομαντική στάση ύπνου όλων των κινηματογραφικών ταινιών. Συνηθισμένη σε μία νέα σχέση ή μετά το σεξ.

γυναίκα ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και άντρας εκτοπισμένος.

Η γυναίκα κυριαρχεί στο κρεβάτι, θέλει το χώρο της και ο άντρας δεν της χαλάει τον ύπνο την αφήνει να κάνει ό,τι θέλει.

άντρας ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και γυναίκα σχεδόν εκτός κρεβατιού.

Σε αυτή την περίπτωση ο άντρας είναι ο αρχηγός στο κρεβάτι και η γυναίκα υπακούει αφού δεν έχει άλλη επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φυσικό παυσίπονο το σεξ.Ποιες παθήσεις γιατρεύει

Ποιο γιατρικό των αρχαίων Σπαρτιατών κατέκτησε την Αμερική;

Κίνδυνος θάνατος η αγορά Βιάγκρα από το διαδίκτυο.