Ποιο είναι το χρώμα του σεξ;

  • Iatropedia
Το χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή του κάθε ανθρώπου αφού αποκαλύπτουν την ψυχολογία μας και διεγείρουν τις αισθήσεις . Έτσι και στη ερωτική ζωή πολλές φορές δεν είναι αρκετή μόνο η διάθεση αλλά και ... το χρώμα στους τοίχους και τα κλινοσκεπάσματα.

Συγκεκριμένα βρετανική έρευνα που έγινε για λογαριασμό καταστημάτων λιανικής πώλησης απέδειξε ότι το χρώμα του σεξ είναι το μωβ. Έτσι όσοι προτιμούν να διακοσμούν με το χρώμα

από τους τοίχους έως και τα κλινοσκεπάσματα επιδίδονται σε περισσότερες ερωτικές περιπτύξεις σεξ από άλλους που επιλέγουν αλλά χρώματα.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των 2000 ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα οι φανατικοί του μοβ χρώματος κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 3,49 φορές την εβδομάδα και ακολουθούν οι λάτρεις του κόκκινου να ακολουθούν με 3,18 φορές.

Ακολουθούν όσοι επιλέγουν για τους τοίχους, τα σεντόνια ή τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας τους το γαλάζιο, το ροζ και το μαύρο χρώμα με 3,14, 3,02 και 2,99 φορές αντίστοιχα ενώ τελευταίοι στη λίστα έρχονται όσοι έχουν προτιμήσει το μπεζ 1,97 φορές , το πράσινο 1,89 φορές και το γκρι 1,80 φορές χρώμα.

το ύφασμα

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα προέκυψε ότι η ποιότητα του υφάσματος παίζει σημαντικό ρόλο στην συχνότητα των ερωτικών επαφών.

Το πιο διεγερτικό ύφασμα που ξεσηκώνει άνδρες και γυναίκες είναι το μετάξι αφού, σύμφωνα με την έρευνα, όσοι έχουν στην λινοθήκη τους μεταξωτά κλινοσκεπάσματα κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 4,35 φορές την εβδομάδα.

Δεύτερα έρχονται τα βαμβακερά σεντόνια , ενώ ακολουθεί το νάιλον και ο πολυεστέρας. Τα πουπουλένια παπλώματα μάλλον πέφτουν πολύ βαριά στους ιδιοκτήτες τους, αφού δεν τους επιτρέπουν περισσότερες από 1,80 σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα.

τα καθαρά σεντόνια

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό Σύλλογο για τον Ύπνο έδειξε ότι τα καθαρά σεντόνια βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα με τα παράδοξα αφροδισιακά. Έτσι τα καθαρά σεντόνια δίνουν στον εγκέφαλο ένα «σήμα» χαλάρωσης που μας κάνει ταυτόχρονα πιο ανοιχτούς απέναντι στο σεξ.