Ποια φαντασίωση τρελαίνει τους άνδρες και τις γυναίκες;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φαντασιώσεις
Μπορεί οι ερωτικές ή σεξουαλικές φαντασιώσεις να αποτελούν θέμα ταμπού αλλά οι ειδικοί αποφαίνονται ότι είναι εντελώς φυσιολογικές. Μάλιστα μια φαντασίωση μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και να ενεργοποιήσει ερωτικά τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το σεξ, πρωτίστως είναι μια εγκεφαλική διαδικασία. Ποιες φαντασιώσεις όμως τρελαίνουν τις γυναίκες και ποιες τους άνδρες;

Μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Sex Research απέδειξε ότι οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι πιο σαφείς και περισσότερο τολμηρές από εκείνες των γυναικών αφού επικεντρώνονται είτε στην καθαυτή σεξουαλική πράξη ή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, μια γυναικεία φαντασίωση είναι περισσότερο εγκεφαλική περιλαμβάνει πιπεράτες λεπτομέρειες και περιγραφές ενώ διάχυτο είναι το στοιχείο του ρομαντισμού.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Αρκάνσας, σε δείγμα 1.703 γυναικών και 1.200 ανδρών βρήκαν ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις εκτινάσσουν την ερωτική διάθεση και στα δυο φύλα.

Η φαντασίωση που “απογειώνει” την πλειοψηφία των γυναικών είναι να έχουν ερωτικές περιπτύξεις σε ένα πολυτελέστατο μέρος κατά προτίμηση σε σκάφος που θα ταξιδεύει. Μάλιστα η πλειοψηφία των γυναικών στην έρευνα δεν δίστασε να απαντήσει ότι θα ήθελε να έχει ερωτικές επαφές με αυτόν που φαντασιώνονταν και όχι με τον μόνιμο σύντροφο τους.

Από την άλλη πλευρά οι άνδρες που συμμετείχαν στην ίδια έρευνα απάντησαν ότι η φαντασίωση που τους ερέθιζε ήταν η ιδέα του ομαδικού σεξ, ακόμη και με άλλους άνδρες (!), επίσης σε κάποιο πολυτελέστατο μέρος.

Όσον αφορά τους ρόλους στο σεξ στο παιχνίδι των φαντασιώσεων, οι άνδρες είναι εξίσου ανοιχτοί στην κυριαρχία και την υποταγή. Μια γυναίκα φαίνεται να προσεγγίζει πιο παραδοσιακά το σεξ ακόμη και στις φαντασιώσεις της, καθώς επιθυμεί ο άνδρας να έχει ηγετικό ρόλο.