Μεσογειακό Συνέδριο: Μύθοι και αλήθειες για την ανθρώπινη Σεξουαλικότητα

  • Iatropedia
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τη στιγμή που πλέον είναι δυνατή η μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου και η εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας θα βιώνουμε την κατάσταση όπου ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένα στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ.

Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδο του, στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνέδριου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, θα απαντήσει στο αν και στο πως μπορούμε σήμερα με γονιδιακές εντολές να κατασκευάσουμε γεννητικά όργανα και όργανα αναπαραγωγής.

Οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και κινούνται εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Πόσο μπορεί να παραταθεί η σεξουαλική ζωή; Μπορούμε από βλαστικά (πρωτόγονα) κύτταρα να φτιάξουμε γεννητικά όργανα; Είναι

Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; Γιατί ο γάμος απέτυχε; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί; Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης; Κατά πόσο διαφέρει το σεξ με τον ή την σύζυγό μας και τον εραστή ή την ερωμένη μας;

Τα παραπάνω επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα αλλά και ερωτήματα δύσκολα και ταμπού πρόκειται να συζητηθούν για πρώτη φορά, σε ένα συνέδριο ανοιχτό για το κοινό. Το σεξ εξάλλου δεν αποτελεί αντικείμενο μόνο της επιστημονικής σκέψης και μελέτης αλλά και της μυθολογίας και των ιδεολογιών που παράγονται σε μια ζωντανή κοινωνία.

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό το οποίο οι διοργανωτές του Συνεδρίου θεωρούν ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Είσοδος Ελεύθερη

Για δήλωση συμμετοχής http://icb.gr/congress.asp?p_id=135&lng=2