Οι σημερινοί 30άρηδες έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους από τους…

  • Iatropedia
Τα χαρακτηρίζουν και ως “millenials”, από την λέξη millenium που σημαίνει χιλιετία. Είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν στα 80s και στα 90s και έτσι, όταν έφτασαν σε ηλικία ενεργής σεξουαλικής ζωής, ο κόσμος μόλις είχε μπει στην δεύτερη χιλιετία, ή αλλιώς στα “00s”.

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του San Diego σχετικά με την σεξουαλική ταυτότητα των νέων στο πέρασμα των τελευταίων δεκαετιών, έδειξε ότι τα “millenials” παιδιά έχουν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους στην ζωή τους σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1950 (Generation X) και του 1960 (baby boomers).

Συγκεκριμένα, οι ενήλικες που είναι σήμερα περίπου 30 χρόνων έχουν κατά μέσο όρο 8 ερωτικούς συντρόφους στην ζωή τους, ενώ εκείνοι είναι σήμερα 50 ή 60 ετών είχαν συνολικά 11 σεξουαλικούς συντρόφους στην ζωή τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Jean M. Twenge, υποστηρίζει ότι “οι αλλαγές αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο στα διαφορετικά χαρακτηριστικά της κάθε γενιάς, γεγονός που υποδηλώνει άνθρωποι αναπτύσσουν πλέον σεξουαλικές συμπεριφορές τους σε νεαρότερη ηλικία”.

Επίσης, οι ερευνητές προσθέτουν ότι η αποδοχή των προγαμιαίων σεξουαλικών επαφών, αλλά και η τεράστια ωρίμανση της κοινωνίας στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, έχουν κάνει τους νέους ανθρώπους να μην φοβούνται την δέσμευση και να επιλέγουν τους ερωτικούς τους συντρόφους πιο “στοχευμένα”.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 33.000 ενηλίκων από τις ΗΠΑ, από το 1972 έως και το 2012.

http://www.business-standard.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ''σκοτώνει'' τη διάθεση των γυναικών για σεξ;

Τι ντρέπεται να ρωτήσει μια γυναίκα για το σεξ