Γιατί υπερηφανευόμαστε για τις ερωτικές μας επιδόσεις

  • Iatropedia
Συνήθως στις ανδροπαρέες ακούγονται οι πιο εξωφρενικές από άποψη πραγματικότητας ιστορίες: “Έχω πάει με 70 γυναίκες και είμαι μόνο 30 χρονών”, ή “χθες γνώρισα ένα μοντέλο. Μία θεά. Της έκανα σεξ όπως κανένας άλλος. 12 φορές συνεχόμενα. Με ερωτεύθηκε αλλά εγώ την βαριέμαι”. Και πολλές άλλες Μινχάουζεν- ιστικες τέτοιες περιπτώσεις που προκαλούν γέλιο. Όμως για να είμαστε αντικειμενικοί τέτοιες ιστορίες δεν ακούγονται μόνο μεταξύ των ανδρών, αλλά και στις γυναικοπαρέες. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες βαδίζουν σταθερά στα χνάρια των ανδρών για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Λένε άσεμνα και σόκιν αστεία, γελάνε δυνατά, είναι υπερβολικές όταν μιλάνε για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Και αυτό γιατί; Ψυχολόγοι και σεξολόγοι που εξέτασαν το θέμα, διαπίστωσαν ότι ο κάθε άνθρωπος, άνδρας και γυναίκα, έχει την έμφυτη ανάγκη να γίνει μέρος ενός ευρύτερου συστήματος, να γίνει αποδεκτός από μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η παρέα και οι φίλοι του. Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο σεξ, τα ψέμματα στην παρέα δίνουν και παίρνουν προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να δείξουν ότι δεν υστερούν σε τίποτε από τους άλλους (που και οι άλλοι έχουν πει με τη σειρά τους ψέμματα και πάει λέγοντας)

Οι άνδρες λένε ψέμματα για το σεξ και τις επιδόσεις τους, γιατί πρέπει να διατηρήσουν την εικόνα του άνδρα. Του αρσενικού που ζευγαρώνει συνέχεια, που είναι σκληρός, που έχει μεγάλα προσόντα που, που, που… Αλλά το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες προκειμένου τα στερεότυπα τους να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, Τέρυ Φίσερ, εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει: «Υπάρχει κάτι το μοναδικό στη σεξουαλικότητα που οδηγεί τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται τόσο πολύ ώστε να ταιριάζουν με τα στερεότυπα του φύλου τους. Η σεξουαλικότητα φαίνεται να είναι ένας τομέας όπου όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται κάποιου είδους ανησυχία αν δεν πληρούν τα στερεότυπα που ισχύουν για έναν τυπικό άνδρα ή μια τυπική γυναίκα».

Στη μελέτη του πανεπιστημίου, εξετάστηκαν 300 άνδρες και γυναίκες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο αφορούσαν καθημερινές δραστηριότητες (πχ: καπνίζετε; πηγαίνετε γυμναστήριο; τι δουλειά κάνετε; δουλεύετε πολύ), άνδρες και γυναίκες απαντούσαν δίχως άγχος και πάντα έλεγαν την αλήθεια. Όταν όμως οι ερωτήσεις αφορούσαν σεξουαλικό θέμα (επιδόσεις, αριθμό ερωτικών συντρόφων κ.α), τότε και τα 2 φύλλα απαντούσαν σαν πρωταγωνιστές σε ερωτικές ταινίες. Ταυτόχρονα ανέβαιναν οι παλμοί τους διότι το θέμα του άγχωνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 ιατρικοί λόγοι που πρέπει να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια. ΒΙΝΤΕΟ

Πως να προστατεύσετε τα παιδιά από τα κουνούπια

Παιδικός καταρράκτης; Και όμως αντιμετωπίζεται

Αφυδάτωση: ποια τα συμπτώματα, πως αντιμετωπίζεται

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρών μπροστά στην κάμερα ΒΙΝΤΕΟ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν