Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν σεξ και χτυπούν γυναίκες;

  • Iatropedia
Δυστυχώς πολύ καλά διαβάσατε. Το μνημόνιο έχει αλλάξει την ψυχοσύνθεση του Έλληνα άνδρα, ο οποίος σε λίγα χρόνια έχει μεταβληθεί σε ένα βίαιο άνδρα που χτυπάει άσχημα τη σύντροφο του. Η οικονομική κρίση τον έχει κάνει να νιώθει ευνουχισμένος, τον έχει κάνει να μην έχει διάθεση για σεξ και να βγάζει μια άγρια και βίαιη συμπεριφορά. Το 30% των Ελληνίδων έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κρίσης, πολλές περισσότερες γυναίκες βιώνουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Διαβάστε τα σοκαριστικά στοιχεία μεγάλης έρευνας.

Οι άνδρες που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 και που έχουν μείνει άνεργοι τον τελευταίο καιρό, είναι αυτοί που βιώνουν εντονότατα το εργασιακό στρες , οι υποχρεώσεις τους τρέχουν μήνα με τον μήνα, δεν έχουν διάθεση για σεξ και ξεσπάνε στη σύντροφο τους. Αυτό κατέδειξε η έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις τηλεφωνικές απαντήσεις 600 ανδρών και 400 γυναικών και όπως ανακοίνωσαν στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη σεξουαλική υγεία, διαπίστωσαν ότι, τα κρούσματα βίας, με θύματα κυρίως γυναίκες, είναι αυξημένα κατά 47% τον τελευταίο χρόνο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι:

Τα κρούσματα κάθε μορφής βίας: σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής, ψυχολογικής, έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Οι μορφές τις βίας που ασκούν οι Έλληνες άνδρες στις γυναίκες είναι: η λεκτική (72%), ο οικονομικός εκβιασμός (59%), η σεξουαλική ταπείνωση (55%), οι συχνοί ξυλοδαρμοί (23%), η πρόκληση τραυμάτων (8%), ενώ δεν λείπουν και οι βιασμοί μέσα στην οικογένεια ή το ζευγάρι σε ποσοστό που φτάνει το 18%.

Όμως δεν είναι μόνο η βίαιη συμπεριφορά. Ο Έλληνας φαίνεται να έχει χάσει και τη διάθεση του για σεξ. Τον καιρό του μνημονίου οι συχνότητα των σεξουαλικών επαφών έχει μειωθεί κατά 34%, δηλαδή ένας στους τρεις σταμάτησε να κάνει σεξ.

Οι επιστήμονες επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Έλληνα άνδρα που συμπεριφέρεται έτσι και διαπίστωσαν ότι το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά. Πλέον ο Έλληνας άνδρας διακατέχεται από ανασφάλεια (6 στους 10) από θυμό (οι μισοί, δηλαδή το 50%), από απογοήτευση ο ένας στους τρεις (35%) και από φόβο οι δυο στους 10 (19%)

Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μίλησε σχετικά στο iatropedia.gr και τόνισε: «Διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική βία, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ανικανότητα, βρίσκεται σε κατακόρυφη αύξηση. Η οικονομική κρίση γίνεται αυτόματα κοινωνική και πολιτιστική, κτυπώντας κυρίως το ανδρικό φύλο που έχει ταυτίσει τη ρώμη, το χρήμα και το σεξ σαν απόλυτες δυνάμεις της αρρενωπότητας. Τα παραδείγματα που αξιολογήσαμε ως «ηχηρά και ανησυχητικά» επιβεβαιώνουν τον φόβο ότι στη χώρα μας έχουν ξυπνήσει πρωτόγονα ένστικτα ταπείνωσης, μέσα από σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά και ναζιστικές συμπεριφορές εξόντωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανεργία και το άγχος προκαλούν… ακμή στις 40άρες

Βία μέσα στην οικογένεια: Αναγνωρίστε τα σημάδια, αντιδράστε, ζητήστε βοήθεια

Πρόληψη μιας αυτοκτονίας. Δείτε τα σημάδια πριν γίνουν πράξη

Πως να γίνετε καλύτερος εραστής. Το μυστικό της κιθάρας

Καλό σεξ, ή βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια; Τι προτιμάει μια γυναίκα;

Η απίστευτη ιστορία της πρώτης γυναίκας γιατρού στις ΗΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν