Γιατί οι άνδρες χάνουν τις «αντοχές» τους στο σεξ;

  • Iatropedia
Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του κάθε άνδρα που χάνει την διάρκεια αλλά και την αντοχή του στο σεξ. Δεν φταίει πάντα η κακιά στιγμή αλλά και άλλοι λόγοι. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Πουθενά χωρίς αυτό

Έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Central European Journal of Urology», έδειξε ότι όσοι άντρες έχουν την κακή συνήθεια να μεταφέρουν στις τσέπες τους το κινητό σχεδόν όλη την ημέρα έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία καθώς ενοχοποιείται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν.

Τα χρόνια που περνούν

Τα χρόνια που περνούν δεν αφήνουν μ/όνο τα ίχνη τους στο πρόσωπο και στο δέρμα αλλά και στη στύση. Με την πάροδο του χρόνου οι μύες, τα νεύρα και το κυκλοφορικό σύστημα υπολειτουργούν με συνέπεια οι άνδρες να χάνουν την αντοχές τους στο σεξ.

Μήπως φταίει η πίεση

Ορισμένα φάρμακα, που μπορείτε να λαμβάνετε όπως για την μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι δυνατόν να μειώσουν τη λίμπιντο.

Ανάλογες επιπτώσεις προκαλούν κάποια διουρητικά αντικαταθλιπτικά και άλλα.

Παραπανίσια κιλά

Επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν 30%-90% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Ένα ποτηράκι ακόμη

Το αλκοόλ μπορεί να ρίξει τις επιδόσεις των ανδρών στο σεξ.

Το κάπνισμα

Η βλαβερή αυτή συνήθεια αυξάνει τον κίνδυνο της στυτικής δυσλειτουργίας κατά 50%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η νικοτίνη εμποδίζει την καλή ροή του αίματος που είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η στύση.

Φταίει ο προστάτης

Όπως επισημαίνουν οι ουρολόγοι ο προστάτης μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο σεξ. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να γίνει η διάγνωση αλλά και η θεραπεία.