Έρευνα: Τι κριτήρια έχουν οι άντρες για το πόσο ελκυστικό είναι το γυναικείο στήθος

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στήθος
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolution and Human Behavior έδειξε ότι το μέγεθος και η σφριγηλότητα του γυναικείου στήθους είναι οι δύο παράγοντες που “υπαγορεύουν” το πόσο ελκυστικό είναι στο μάτι του άντρα.

Στην μελέτη συμμετείχαν 267 άνδρες στη Βραζιλία, το Καμερούν, την Τσεχία και τη Ναμίμπια. Σύμφωνα με την μελέτη, τα μεσαίου μεγέθους στήθη θεωρήθηκαν τα πιο ελκυστικά στη Βραζιλία, την Τσεχία και τη Ναμίμπια. Οι άντρες στο Καμερούν φάνηκε να προτιμούν τα πιο μεγάλα στήθη.

«Βρήκαμε διαπολιτισμικά συνεπή προτίμηση για το στήθος που κατά κανόνα έχει η γυναίκα σε νεαρή ηλικία», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jan Havlíček από το Charles University στην Πράγα.

“Αντίθετα, βρήκαμε μια αρκετά μεγάλη παραλλαγή στις αντρικές προτιμήσεις ως προς το μέγεθος του γυναικείου στήθους. Στις περισσότερες χώρες, τα μεσαίου μεγέθους στήθη ήταν τα προτιμώμενα«, πρόσθεσε.

Τα δύο βασικά κριτήρια

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες διαφορετικών μεγεθών στήθους. Το μέγεθος του στήθους αποτελεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, “δείκτη δυνητικής γονιμότητας”. Αντιστοίχως, η σφριγηλότητα του στήθους θεωρείται “δείκτης υπολειπόμενης γονιμότητας”.

«Οι μελλοντικές σχετικές μελέτες πρέπει να επικεντρωθούν σε μια πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο παραμέτρων, του μεγέθους του μαστού και της σφριγηλότητάς του, οι οποίες, από κοινού, μπορούν να βοηθήσουν στην εξήγηση της σχετικά μεγάλης διακύμανσης στα μεγέθη του στήθους των γυναικών».

Πηγές: https://www.psypost.org, https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωδή στο γυναικείο στήθος: 9 αλήθειες που δεν ξέρετε