Έρχεται το προφυλακτικό που φωσφορίζει αν “ανιχνεύσει” ΣΜΝ!

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια υγεία, αφού το σεξ είναι μέρος της ζωής και του σκοπού της αναπαραγωγής των ανθρώπων και τα ΣΜΝ ταλαιπωρούν ή και προκαλούν ακόμα και τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο.

Τώρα, μια ομάδα τριών μαθητών, ηλικίας 13 και 14 ετών (!) από την ακαδημία Isaac Newton στην Μ. Βρετανία, επινόησε και παρουσίασε στα βραβεία Tech Awards, ένα προφυλακτικό, το οποίο φωσφορίζει κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τον ιό ή το βακτήριο κάποιου ΣΜΝ.

Το όνομα του προφυλακτικού είναι S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια που συνδέονται με τα βακτήρια και τους ιούς που σχετίζονται με τα πιο κοινά ΣΜΝ. Αυτά τα μόρια στην συνέχει φθορίζουν ένα ορισμένο χρώμα, ανάλογα με τη μόλυνση που έχουν “ανιχνεύσει”.

Έτσι, το προφυλακτικό μπορεί να αποκτήσει πράσινο χρώμα για να προειδοποιήσει για τα χλαμύδια, κίτρινο για τον έρπητα, μοβ για την παρουσία του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων που προκαλεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και μπλε για την σύφιλη, όπως εξήγησαν οι σχεδιαστές.

Το S.T.EYE χάρισε φυσικά στους μαθητές το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Υγεία στα TeenTech Awards, τα οποία προορίζονται για την προώθηση της επιστήμης, της μηχανικής και της τεχνολογίας στα σχολεία.

http://www.dailymail.co.uk/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεξ στην παραλία: Δείτε τι μπορεί να κολλήσετε!

Χλαμύδια: Συμπτώματα, τρόποι μετάδοσης και αντιμετώπιση

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν