Εκτός από το σεξ τι άλλο δένει τα ζευγάρια;

  • Iatropedia
Ο αστικός μύθος ότι το σεξ αλλά και η αγάπη δένουν τα ζευγάρια που γαλούχισαν γενιές και γενιές καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος από τους επιστήμονες. Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν ότι τα δυο αυτά συστατικά δεν είναι τα μοναδικά που χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι για να ζήσει ευτυχισμένα μαζί.

Έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου με τίτλο ''Τι ρόλο παίζει η αγάπη'', στην οποία πήραν μέρος 2. 500 ζευγάρια, εκ των οποίων τα μισά ήταν παντρεμένα και τα άλλα μισα στη φάση της συγκατοίκησης βρήκαν τους παράγοντες που δένουν το ζευγάρι ώστε να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του μαζί. Τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι αποκαλυπτικά:

Η διαφορά ηλικίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση. Έτσι όταν ο άντρας είναι εννιά ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερος από τη σύντροφό του, οι πιθανότητες χωρισμού διπλασιάζονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με όσους αποφασίζουν να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 25 χρόνια τις ζωής τους.

Τα παιδιά που αποκτά ή δεν αποκτά ένα ζευγάρι, είναι ένας ακόμα παράγοντας ευτυχίας.

Το 1/5 των ζευγαριών που έχει παιδιά από προηγούμενους γάμους χωρίζει σε σύγκριση με το 95 των ζευγαριών που αποκτούν παιδιά μετά το γάμο.

Όσες γυναίκες επιθυμούν και πιέζουν ασφυκτικά τον σύντροφο τους για να γίνουν μάνες είναι πιο πιθανό να οδηγηθούν στο διαζύγιο.

Ζευγάρια που οι γονείς τους υπήρξαν χωρισμένοι έχουν 165 περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, το ποσοστό πέφτει στο 10%.

Άτομα που παντρεύονται για δεύτερη ή τρίτη φορά, έχουν 90% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν και πάλι, σε σχέση με όσους δεν έχουν ξαναπαντρευτεί.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια λέει η παροιμία και αυτό ισχύει μέχρι κεραίας. καθώς η ίδια έρευνα έδειξε πως τα ευκατάστατα ζευγάρια έχουν 9% πιθανότητες χωρισμού, ενώ τα πιο φτωχά ζευγάρια ειδικά όταν ο άντρας είναι άνεργος- χωρίζουν σε ποσοτό κατά 19% περισσότερο.

Αιτία χωρισμού όσο και αν φαίνεται παράδοξο αποτελεί ο καπνός του τσιγάρου. Όταν ο ένας από τους δύο καπνίζει, η σχέση δυσχεραίνεται μέχρι το σημείο του χωρισμού.

Πάντως η έρευνα κατέληξε πως η απασχόληση της γυναίκας, ο αριθμός και η ηλικία των παιδιών ή τα χρόνια σχέσης ενός ζευγαριού, δεν αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγούσαν σε ένα χωρισμό.