Έφηβοι: Οι περισσότεροι κάνουν πρώτη φορά σεξ στα 17

  • Iatropedia
Το 54% των κοριτσιών και το 57% των αγοριών κάνει για πρώτη φορά σεξ στα 17 έτη. Υπάρχει ωστόσο ένα ποσοστό 5,4% στα κορίτσια και 10% στα αγόρια που γνωρίζει το...σπορ στα 14 χρόνια!

Σημαντικό είναι όμως ότι από αυτά τα κρίτσια που ξεκίνησαν να κάνουν σεξ στα 14, το 7,2% δηλώνει ότι δεν ήταν συναινετικό.

Η τελευταία μελέτη που δημοσίευσε η ιατρική επιθεώρηση Pediatrics καταδεικνύει πάντως ότι οι περισσότεροι νέοι σήμερα κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε ηλικία που δεν βλάπτει το σώμα ή τον ψυχισμό τους.

Στη μελέτη αναλύθηκαν απαντήσεις από 3.242 γυναίκες και 3.104 άνδρες που γεννήθηκαν μεταξύ 1984 και 1993. Όλοι οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πότε έκαναν για πρώτη φορά σεξ. Οι κοπέλες ερωτήθηκαν επίσης εάν η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό για το σεξ πριν τα 12 χρόνια της ζωής ήταν αρκετά μικρό. Λιγότερο από το 1% των γυναικών και το 2,5% των ανδρών δήλωσε πως έκανε σεξ πριν από αυτήν την ηλικία. Από τα 12 και μετά, τα ποσοστά αρχίζουν σταδιακά να ανεβαίνουν. Τα αγόρια πάλι κάνουν σεξ νωρίτερα από τα κορίτσια, όμως όσο πλησιάζουν την ηλικία των 20 τα ποσοστά είναι σχεδόν τα ίδια στα δύο φύλα.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν