Δείτε τα πέντε ερωτικά-σημεία μαγνήτης!

  • Iatropedia
''Ο έρωτας βλέπει όχι με τα μάτια, αλλά με το μυαλό'' έγραφε ο Σέξπιρ και αιώνες μετά η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τα λόγια του. Οι ειδικοί απεφάνθησαν πως πρώτα ο εγκέφαλος δίνει το σήμα για να αρχίσει η ερωτική έλξη. Στην συνέχεια οι παράγοντες που την ενισχύουν είναι η μυρωδιά, η φωνή, ο τρόπος βάδισης, οι γυναικείες καμπύλες αλλά και το χρώμα των ματιών.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ του Καναδά απέδειξε ότι οι άνδρες μαγνητίζονται από την θηλυκή και σταθερή φωνή η οποία όμως δεν παραπέμπει σε… γατούλα.

το άρωμα

Η μύτη παίζει σημαντικό ρόλο στην εύρεση συντρόφου. Μάλιστα, ο καθένας έχει τη δική του μυρωδιά και αυτή ακριβώς είναι που μπορεί να προκαλέσει ερωτική επιθυμία σε κάποιον ή να απωθήσει έναν άλλον.

Υπεύθυνες για τη διαδικασία αυτή είναι οι φερομόνες, ουσίες που παράγει το σώμα από αδένες που βρίσκονται στο στόμα, τις μασχάλες, το στήθος και τα γεννητικά όργανα.

Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες για τη διέγερση του εγκεφάλου και μάλιστα προκαλούν ενστικτώδεις αντιδράσεις.

Τα ανδρικά θέλω

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Louisville στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι τα πλούσια ή αλλιώς σαρκώδη χείλη είναι μαγνήτης για τους άνδρες.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι γυναίκες που κερδίζουν τον θαυμασμό των ανδρών -είτε πρόκειται για πρωταγωνίστριες της μεγάλης οθόνης είτε για ηρωίδες κόμικ- έχουν αισθησιακά χείλη.

οι καμπύλες

Ιδανική αναλογία θεωρούνται οι διαστάσεις που κυμαίνονται γύρω στο 0,7 καθώς εκλαμβάνονται ως «απόδειξη» γονιμότητας.

Από την άλλη οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες που έχουν έντονες γωνίες του προσώπου θεωρούνται αρρενωπά χαρακτηριστικά και εκλαμβάνονται ως «απόδειξη» ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έχει υγιή γονίδια.

Παράλληλα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Aberdeen στη Μ. Βρετανία, έδειξε ότι η γυναικεία μνήμη είναι ευαίσθητη στον τόνο της ανδρικής φωνής, που αποτελεί σημάδι γενετικής ποιότητας ή ανεπιθύμητων συμπεριφορικών χαρακτηριστικών.

τρόπος που βάδισης

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Texas A&M και New York στις Η.Π.Α. κατέστησαν σαφές ότι η ελκυστικότητα μιας γυναίκας αυξήθηκε κατά 50% όταν περπατούσε κουνώντας τους γοφούς της, ενώ η εκτίμηση για την ελκυστικότητα των ανδρών διπλασιάστηκε όταν περπατούσαν κουνώντας τους ώμους τους.