Δείτε ποια σημεία »ανάβουν» άνδρες και γυναίκες!

  • Iatropedia
«Τα παπούτσια είναι καλύτερα από το σεξ, γιατί κρατάνε περισσότερο» είχε πει κάποτε η Μαντόνα προκαλώντας σχόλια αλλά και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Mπολόνια έρχεται να την επιβεβαιώσει αφού αποκάλυψε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες εμπνέονται σεξουαλικά από τα πόδια και τα υποδήματα.

Όπως τεκμηριώθηκε από την έρευνα στην οποία μετείχαν 150.000 άνθρωποι, από όλα τα μέρη του σώματος εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη και διέγερση είναι τα άκρα και τα δάχτυλα των ποδιών σε ποσοστό που αγγίζει το 47%.

Η ίδια έρευνα έδειξε πως όταν πρόκειται για αντικείμενα που έχουν σχέση με το σώμα, τα παπούτσια, οι μπότες, οι κάλτσες κι οποιοδήποτε άλλο είδος υπόδησης κατατάσσονται πρώτα στη λίστα των φετίχ με ποσοστό 64%.

«Tα πόδια και τα αντικείμενα που σχετίζονται με τα πόδια ήταν η κατηγορία με τις περισσότερες προτιμήσεις» υπογράμμισαν οι ερευνητές της έρευνας.

Από την έρευνα προέκυψε πως ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% διεγείρεται με τα εσώρουχα, ένα 9% με τα παλτά ή κάθε είδους πανωφόρια, και ένα 5% με τα σωματικά υγρά ή κάποιους συγκεκριμένους σωματότυπους.

Ωστόσο μόλις 7% των ερωτηθέντων ερεθίζονται σεξουαλικά από τα μαλλιά του συντρόφου, 5% από τους μυς του σώματος και 4% από τα γεννητικά όργανα και κάποιες παρεμβάσεις στο σώμα, όπως τατουάζ κ.λπ.

Τέλος, ένα 3% δήλωσε ότι ανάβει ερωτικά με τον αφαλό ή το στήθος και μόλις το 2% με το στόμα, τα χείλη, τα δόντια ή τους γλουτούς.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Tα χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν ως ερωτικά φετίχ… τα στηθοσκόπια, τα ρολόγια χειρός, τα βραχιόλια ή άλλα κοσμήματα.

Nύχια, μύτες, αυτιά, λαιμός και μυρωδιές του σώματος περιορίζονται στο 1% των προτιμήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Πότε ένας άνδρας είναι…γρήγορος; Δείτε τους χρόνους

Μήπως σας ''πεθαίνουν'' οι κάλοι στα πόδια;

Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό Έμπολα! Δείτε όλα τα συμπτώματα