Χωρίς Σεξ: Πόσο καιρό αντέχουν άνδρες και γυναίκες;

  • Iatropedia
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα όπως λέει και η παροιμία. Όμως άνδρες και γυναίκες φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές αντοχές όσο αφορά το θέμα σεξ. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπήκε το χρονικό διάστημα που ένας άνδρας ή μια γυναίκα αντέχει χωρίς σεξ. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους ειδικούς.

Αναλυτικότερα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό sex roles ανακάλυψε το χρονικό διάστημα για το οποίο το ισχυρό και ασθενές φύλο αντέχει χωρίς σεξ.

Σύμφωνα με την έρευνα μια στις πέντε γυναίκες δεν αντέχει να μην κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχα το ισχυρό φύλο δήλωσε ότι δεν αντέχει στην ιδέα να μην εμπλακεί σε ερωτικές περιπτύξεις.

Η σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 ανδρών και 500 γυναικών κατέδειξε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο.

Για τις μεν γυναίκες οι ερωτικές συνευρέσεις πρέπει να είναι πασπαλισμένες με αίσθημα αντίθετα για τους άνδρες αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία πράγμα που δεν επηρεάζει και τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι και για τα δυο φύλα σημαντικό ρόλο παίζει στη συχνότητα των ερωτικών επαφών και η ηλικία.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες στις ηλικίες των 20 με 30 έκαναν σεξ επί καθημερινής βάσεως αλλά όσο ο καιρός περνούσε και όσο αυξάνονταν οι υποχρεώσεις του, τόσο περιορίζονταν το σεξ.

Από την ίδια έρευνα, τεκμηριώθηκε ότι, το μεγαλύτερο διάστημα που η μέση γυναίκα δεν έχει κάνει σεξ έφτανε τους 20 μήνες ενώ για τους άνδρες ήταν έξι μήνες.

Μια στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες δεν δίστασαν να παραδεχθούν ότι η σεξο αποχή τους γέμιζε με έντονο άγχος και στρες κατάσταση η οποία επιδεινώνονταν από τα καυστικά σχόλια των φίλων!