Έξι αλήθειες για την κατάθλιψη που δεν γνωρίζατε

  • Iatropedia
Γνωρίζατε ότι τα πιο σημαντικά περιστατικά κατάθλιψης δεν εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι, είτε αγνοούν πλήρως, είτε παρερμηνεύουν στο μυαλό τους σχετικά με την κατάθλιψη.

Δείτε έξι πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για την κατάθλιψη:

-Η κατάθλιψη κάνει τον ασθενή να φέρεται εγωιστικά. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε άλλους ανθρώπους όταν είμαστε βυθισμένοι σε δυσβάσταχτες σκέψεις και στην θλίψη, και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ο δικός μας πόνος.

-Η κατάθλιψη εκδηλώνεται ως αυξημένο άγχος στο 65% των περιπτώσεων. Βεβαιωθείτε ότι σας έχει γίνει η σωστή διάγνωση.

-Οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη είναι πολύ συχνά ευερέθιστοι. Αν οι δικοί σας άνθρωποι, εκείνοι που σας αγαπούν και αγαπάτε, αλλά ακόμα και οι ξένοι, σας εκνευρίζουν συνέχεια, τότε είναι πιθανό να έχετε κατάθλιψη.

χρόνιος πόνος μπορεί να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Ταυτόχρονα, το να είστε σε συνεχή δυσφορία μπορεί να αυξήσει την κατάθλιψη, οπότε πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όταν πάσχετε από κατάθλιψη και από πόνο, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωριστεί ποιο συνέβη πρώτο.

-Η προέλευση της κατάθλιψης μπορεί να είναι περιστασιακή ή/και βιοχημική. Εάν αντιμετωπίζετε ήπια έως μέτρια κατάθλιψη (που προκύπτει από την απώλεια της δουλειάς σας, για παράδειγμα), η παροχή συμβουλών από κάποιον ειδικό θα σας βοηθήσει. Οι καταθλίψεις που οφείλονται σε βιοχημικούς παράγοντες και είναι μέτριες έως σοβαρές αντιμετωπίζονται καλύτερα με ένα συνδυασμό ιατρικής και ψυχοθεραπείας.

σωματική άσκηση είναι η ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή θεραπεία για την κατάθλιψη. Μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα θα σας βοηθήσει και μερικές φορές θα σας ανακουφίσει πλήρως από τα συμπτώματά σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πολλοί θεραπευτές επιλέγουν να κάνουν βόλτες/περιπάτους με τους ασθενείς τους, αντί να ξοδεύουν τον χρόνο της συνεδρίας στο γραφείο και “στον καναπέ”.

https://www.psychologytoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να »χτυπήσετε» την κατάθλιψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ