Εκτόξευση στις αυτοκτονίες εφήβων κοριτσιών – Ποιες αιτίες αναδεικνύουν οι ειδικοί [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αυτοκτονία
Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών το 2015, σύμφωνα με ανάλυση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτοκτονία – Οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική αύξηση στις αυτοκτονίες μεταξύ εφήβων κοριτσιών και αγοριών στις Η.Π.Α. από το 1975 έως το 2015, με το ποσοστό των κοριτσιών να φτάνει σε επίπεδο-ρεκόρ. Από το 2007 έως το 2015 μόνο, τα ποσοστά αυτοκτονίας διπλασιάστηκαν μεταξύ των εφήβων κοριτσιών (αύξηση 100%) και αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ των εφήβων αγοριών.

Αν και το ποσοστό αυτοκτονίας έπεσε το 2007, το 2015 εκτοξεύτηκε. Για να καταλάβετε το 2015, 5 κορίτσια ανά 100.000 αυτοκτόνησαν!

Συνολικά, αυτή η ανάλυση μιλάει για μια αυξανόμενη τάση σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε στο CNN ο Thomas Simon, σύμβουλος αυτοκτονίας του CDC.

Είναι πιθανό ότι δεν υπάρχει κανένας μοναδικός παράγοντας για να εξηγηθεί η αύξηση αυτή, δήλωσε ο Simon, αλλά οι πιθανοί παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν ιστορικό κατάχρησης ουσιών, στίγμα ψυχικής υγείας και παρατεταμένο άγχος από την οικονομική κρίση.

http://time.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτική σειρά εκτόξευσε την διαδικτυακή αναζήτηση για τρόπους αυτοκτονίας – Ζητούν να ακυρωθεί!

Κατάθλιψη και τάση για αυτοκτονία: Τι συμβαίνει στην εφηβεία – Προσοχή στα «σημάδια»