Tο almora PLUS® BABY DROPS φροντίζει για τα «καλά» μικρόβια σε βρέφη και παιδιά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Την αξία των «καλών μικροβίων» ως πολύτιμους συμμάχους υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό αναδεικνύει η Παγκόσμια Ημέρα Μικροβιώματος, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 27 Ιουνίου κάθε έτους.

Ο όρος μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο του γενετικού υλικού και των προϊόντων όλων των μικροοργανισμών που κατοικούν μέσα στον οργανισμό. Κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος καταλαμβάνεται από διαφορετική σύνθεση μικροοργανισμών, η οποία φέρει την ονομασία «μικροβιοκοινότητα». Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό μικροβίωμα, το οποίο ξεκινά να διαμορφώνεται από την ενδομήτρια ζωή του. Η εξέλιξή του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το μητρικό γάλα και το είδος της διατροφής τα τρία πρώτα χρόνια.

Το μικροβίωμα συμβάλλει στην ωρίμανση του εγκεφάλου, στο μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός από σημαντικός ρυθμιστής για την ανθρώπινη υγεία, οι «καλοί» μικροοργανισμοί του συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 95% του συνόλου των μικροοργανισμών που υπάρχουν στον άνθρωπο εντοπίζονται στο έντερο με τη συγκεκριμένη μικροβιοκοινότητα να θεωρείται η περισσότερο μελετημένη μέχρι στιγμής. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που το μικροβίωμα του εντέρου διαταράσσεται από διάφορους παράγοντες. Αυτοί συνδέονται κυρίως με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως είναι τα αντιβιοτικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αποκατάσταση της ομαλής σύστασης του μικροβιώματος επιτυγχάνεται με τη χορήγηση προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, τα οποία, όταν υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα, ωφελούν τον οργανισμό και ιδιαίτερα το πεπτικό σύστημα.

Η δράση των προβιοτικών είναι ιδιαίτερα ευεργετική στα βρέφη και τα παιδιά, καθώς συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Ειδικότερα, η διατήρηση σε ισορροπία της φυσιολογικής χλωρίδας του γαστρεντερικού συστήματος έχει αποδειχθεί, ότι βοηθά στην ανακούφιση από τους βρεφικούς κολικούς, τις διάρροιες, τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Από πλήθος κλινικών μελετών σε βρέφη και παιδιά προκύπτει, πως ένα στέλεχος μπιφιδοβακτηρίου, το ΒΒ-12® υποστηρίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γαστρεντερική υγεία. Αντίστοιχες μελέτες επισημαίνουν την αποτελεσματικότητα και του στελέχους λακτοβάκιλλου, LGG®.

Επιβεβαιώνοντας τη σταθερή προσήλωσή της στην έρευνα, η ΕLPEN αφουγκράζεται τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αναζητώντας διαρκώς νέα σκευάσματα. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνώρισε έγκαιρα την αξία του μικροβιώματος, εισάγοντας το νέο σκεύασμα almora PLUS® BABY DROPS στην αγορά των προβιοτικών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει τα προβιοτικά στελέχη LGG® και BB-12®. Είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά και στοχεύει στην πρόληψη των γαστρεντερικών διαταραχών και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος σε καταστάσεις όπως οι βρεφικοί κολικοί, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, ο μετεωρισμός και η δυσπεψία. Το almora PLUS® BABY DROPS ανήκει στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά προϊόντων της almora PLUS®, που κυκλοφορεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια στην ελληνική αγορά με την υπογραφή ποιότητας της ELPEN.