Με σοβαρά εγκαύματα παιδί 8 ετών όταν αντέγραψε… κόλπο που είδε στο YouTube! [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εγκαύματα
Μια υπόθεση, που προκαλεί σοκ και ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους τους γονείς, τους πολύ μεγάλους κινδύνους που κρύβει η χωρίς επίβλεψη πρόσβαση των μικρών παιδιών στο διαδίκτυο, ήρθε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ένα παιδί 8 ετών υπέστη εγκαύματα στο 15% του σώματός του, όταν προσπάθησε να αντιγράψει ένα “κόλπο” που είδε στο YouTube, αλλά τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά.

Το περιστατικό συνέβη στην Βοστώνη των ΗΠΑ. Η Tashia Ditucci, μητέρα του παιδιού, λέει ότι ξύπνησε νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας από κραυγές.

“Ο γιος μου κατέβηκε από το δωμάτιό του και ήταν κυριολεκτικά κόκκινος. Μπορούσα να δω τα εγκαύματα στο σώμα του”, είπε.

Ο 8χρονος γιος της, James, υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο 15% του σώματός του κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με τον 10χρονο αδελφό και τον ξάδερφό τους.

Η Ditucci λέει ότι τα αγόρια παρακολούθησαν ένα βίντεο στο YouTube, όπου κάποιος κάλυψε τα χέρια του με υγρό απολυμαντικό και στην συνέχεια τους άναψε φωτιά, χωρίς να καεί ο ίδιος.

Όταν τα παιδιά δοκίμασαν να αντιγράψουν το κόλπο, το απολυμαντικό εκτός από τα χέρια έπεσε και στην μπλούζα του μικρού James με αποτέλεσμα η φωτιά που έβαλε στα χέρια του να εξαπλωθεί γρήγορα επάνω του.

Τα δύο μεγαλύτερα αγόρια κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά την τελευταία στιγμή, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, αν ο 8χρονος καιγόταν για ακόμα ένα λεπτό, θα ήταν νεκρός.

Ο James είναι ακόμα σε θεραπεία σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την ανάρρωσή του, λέει η μητέρα του.

Αλλά κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τος γονείς, αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

“Δεν είναι ανάγκη να φτάσετε πρώτα να δείτε τα αποτελέσματα από κάτι τέτοιο για να καταλάβετε πόσα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Ο γιος μου είναι ένα παράδειγμα του όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, τότε θα πάει στραβά!”, δήλωσε η Ditucci.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λέει πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με μοιραίο τρόπο για τον 8χρονο James, με βάση τα εν λόγω βίντεο που είδε και ο ίδιος στο YouTube.

“Το αλκοόλ παράγει μπλε φλόγα, όταν καίγεται και, όσο πιο καθαρό είναι, τόσο πιο διάφανη είναι η φλόγα, την οποία μπορεί και να μην την βλέπετε καθόλου(…) Μερικά από τα βίντεο που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ επικίνδυνα, καθώς η φωτιά θα μπορούσατε να εξαπλωθεί εύκολα”.

http://www.msnewsnow.com