Σημαντική η επαφή των μαθητών με διακεκριμένους επιστήμονες- πρότυπα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d' Arc στοχεύοντας πάντα σε παιδεία ανοιχτών οριζόντων, επιδιώκει την επαφή των μαθητών της με διακεκριμένους επιστήμονες και την προσέγγιση της σύγχρονης επιστήμης. Σε αυτό το πλαίσιο τον μήνα Νοέμβριο έλαβαν χώρα δύο δράσεις...

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μίλησε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο κ. Σταμάτιος Κριμιζής, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Επιστήμης του Διαστήματος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλες πολλές διακρίσεις, το 2016 τιμήθηκε από το American Astronautical Society (AAS) με το Space Flight Αward και από τη NASA με το Exceptional Public Service Medal.

Η ομιλία του με τίτλο «Εξερευνώντας το κοντινό σύμπαν: από το απειροελάχιστο της γης στο απέραντο του ηλιακού συστήματος» τροφοδότησε μικρούς και μεγάλους με γνώσεις, έχτισε γέφυρες κατανόησης για τα σημαντικά επιτεύγματα στον χώρο της διαστημικής, που συχνά απασχολούν το ευρύ κοινό.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου οι μαθητές του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου τις ομιλίες ευρείας θεματολογίας νέων επιστημόνων, εφόσον η Σχολή εξασφάλισε τη συμμετοχή στην εκδήλωση TEDxCERN’16 live event. Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου CERN, με στόχο την ενημέρωση των νέων για την πορεία της έρευνας στους τομείς της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, του σχεδιασμού, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού, της τέχνης και της επιστήμης.