Παιδί παραλίγο να χάσει την όρασή του από βακτήρια σε παιχνιδάκι μπάνιου: Δείτε τι έπαθε [φωτογραφίες]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
βακτήρια
Όπως και τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 2 ετών, ο μικρός Baylor από το Σικάγο των ΗΠΑ διασκέδαζε με τα πλαστικά του παιχνίδια την ώρα του μπάνιου. Αλλά αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη δραστηριότητα πήρε μια επικίνδυνη τροπή όταν έπαθε βακτηριακή λοίμωξη στα μάτια του.

Η μητέρα του, Eden Strong, μοιράστηκε πρόσφατα στην σελίδα της στο Facebook τις ανησυχητικές λεπτομέρειες της περιπέτειας του παιδιού της, ως προειδοποίηση για άλλους γονείς.

“Ήξερα ότι το νερό παγιδεύεται μέσα στα παιχνίδια της μπανιέρας, ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι από καουτσούκ και έχουν σχεδιαστεί για να ψεκάζουν νερό, έγραψε η μητέρα του παιδιού. «Έχω δει αναρτήσεις όπου άλλες μαμάδες τα έχουν ανοίξει και ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα μούχλας στο εσωτερικό τους. Το ήξερα. Γι’ αυτό και στράγγιζα τα παιχνίδια καλά μετά από κάθε μπάνιο, τα καθάριζα κάθε λίγες εβδομάδες με ένα διάλυμα χλωρίνης-νερού και τα έψαχνα τακτικά στο φως για να ψάξω για μούχλα. Ωστόσο, δεν ήξερα ότι ακόμη και με τον τακτικό καθαρισμό με χλωρίνη, το γεγονός ότι δεν στεγνώνουν ποτέ στο εσωτερικό τους σημαίνει ότι βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν ούτως ή άλλως. Αόρατα βακτήρια», πρόσθεσε η ίδια.

Πώς μπήκαν τα βακτήρια στο μάτι του παιδιού

Η Strong θυμήθηκε πώς της είπε η νταντά της: “Ο Baylor έριξε νερό στα μάτια του με ένα παιχνίδι μπανιέρας” και παρατήρησε ότι το μάτι του είχε κοκκινίσει λίγο. “Σκέφτηκα ότι ήταν απλά ερεθισμένο από το νερό, ή ίσως από την πίεση του νερού, και έτσι δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Αλλά όταν τον έβαλα στην καρέκλα του εκείνο το βράδυ για δείπνο και παρατήρησα ότι το μάτι του φαινόταν ακόμη πιο κόκκινο από ό,τι νωρίτερα, τον πήγαμε στον παιδίατρο, υποθέτοντας ότι είχε κάποια κοινή μόλυνση στο μάτι. Ο γιατρός συμφώνησε και χάρηκα που έδρασα τόσο προσεκτικά. Πήρε την πρώτη του δόση οφθαλμικών σταγόνων και επειδή ήμουν ήδη υπερήφανη που φέρθηκα τόσο προσεκτικά, αποφάσισα να του δώσω μια ακόμα δόση στα μέσα της νύχτας, για να διαβεβαιώσω ότι θα είναι καλύτερα το πρωί».

Ανάρτηση της μητέρας του παιδιού στο Facebook:

Δεν περίμενε ότι θα τον βρει στην κούνια του “με ένα μάτι διπλάσιο από αυτό που ήταν όταν πήγε για ύπνο και με κοκκινίλες να εξαπλώνονται στο μάγουλό του”.

Οφθαλμική κυττταρίτιδα παραλίγο να κοστίσει την όραση στο παιδί!

Η μητέρα του μικρού Baylor υποψιάστηκε ότι αυτό ήταν λοίμωξη και πήγε τον γιο της στα Επείγοντα νοσοκομείου. Ένας γιατρός του διέγνωσε orbital cellulitis (ένα είδος οφθαλμικής κυτταρίτιδας, μια βακτηριακή λοίμωξη του οφθαλμού που προκαλείται συχνά από στρεπτοκοκκικά ή σταφυλοκοκκικά βακτήρια) και στον Baylor χορηγήθηκαν αντιβιοτικά από το στόμα, τα οποία πήρε στις 2:30 το πρωί. «Το μάτι του ήταν τόσο πρησμένο που το λευκό τμήμα του είχε εξαπλωθεί και η ίριδά του είχε καλυφθεί. Έμοιαζε ζεστός στο άγγιγμα και το θερμόμετρο που του βάλαμε έδειξε ότι είχε πυρετό. Παρά το γεγονός ότι το άλλο μου παιδί είναι επιληπτικό και ως εκ τούτου είμαι αρκετά καλή στο να διατηρώ την ψυχραιμία μου, έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο και προσευχόμουν να μην χάσει το μάτι του”.

Οι γονείς επέστρεψαν γρήγορα στο νοσοκομείο όπου έλαβε ενδοφλέβια αντιβιοτικά και του έγινε αξονική τομογραφία για να ελέγξουν τον αμφιβληστροειδή του. “Η επόμενη εβδομάδα ήταν αρκετά τρομακτική. Είχε σοβαρή κυτταρίτιδα που τελικά εξαπλώθηκε στο πρόσωπό του και στα δύο μάτια. Με προειδοποίησαν ότι μπορεί να χάσει την όραση στο χειρότερο μάτι, αλλά στο τέλος, τα μάτια του θεραπεύτηκαν«.

Η μητέρα του παιδιού προειδοποιεί όλους τους γονείς

Μετά από αυτήν την τρομακτική εμπειρία, η Strong θέλησε να ευαισθητοποιήσει όλους τους γονείς. «Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν περισσότεροι γονείς και αυτό που θα ήθελα να είχα συνειδητοποιήσει κι εγώ, είναι ότι κάθε παιχνίδι που παγιδεύει νερό μέσα του -όπως αυτά που πιέζουν και εκτοξεύουν νερό- είτε φαίνονται καθαρά είτε όχι, αποτελούν κίνδυνο.

Η δρ. Gina Posner, παιδίατρος στο MemorialCare Orange Coast Medical Center στο Fountain Valley της Καλιφόρνια, συμφωνεί, συμβουλεύοντας: “Δεν θα έβλαπτε να βάζετε τα παιχνίδια σε χλωρίνη κάθε μία ή δύο εβδομάδες για να τα καθαρίζετε και να τα πετάτε κάθε λίγους μήνες. Τείνουν να αναπτύσσουν μούχλα και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου”.

Η Strong είπε ότι ελπίζει πως οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. “Έπαθα σοκ. Πάρα πολλοί γονείς μου έστειλαν μηνύματα και φωτογραφίες των παιδιών τους που έχουν περάσει το ίδιο πράγμα. Φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα σχεδιασμού για όλους τους κατασκευαστές και όχι μόνο για έναν συγκεκριμένο, οπότε ελπίζω πραγματικά ακόμη και αυτοί οι άνθρωποι να το δουν και να το λάβουν υπόψη”.

Η Strong δεν ήθελε να κατονομάσει τον κατασκευαστή επειδή αισθάνεται ότι είναι μια καλή εταιρεία με κακό προϊόν, αλλά τους έστειλε το παιχνίδι που οδήγησε στην μόλυνση του γιου της και δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απάντηση. Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, δεν έχουν υπάρξει ανακλήσεις παιχνιδιών μπάνιου λόγω βακτηρίων, παρά μόνο αναφορές για μούχλα.

Πηγή: https://www.childrenshospital.orghttps://www.parents.comhttps://au.news.yahoo.comhttps://chicago.cbslocal.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρη μούχλα στο εσωτερικό από πλαστικά παιχνίδια για το μπάνιο: Σοκ από ανάρτηση μητέρας στο fb!

Τα μωρά γελάνε σαν χιμπατζήδες, λένε οι επιστήμονες!

Αν σας πει αυτά το παιδί σας, μπορεί να έχει πρόβλημα με τα μάτια του

Κορονοϊός: Αυτά τα προβλήματα προκάλεσε στην όραση των παιδιών η πανδημία