Μητέρα που πέρασε COVID-19 γέννησε μωρό που έχει ήδη αντισώματα

  • Iatropedia newsroom
COVID-19
Μια γυναίκα που πέρασε COVID-19 όταν ήταν έγκυος γέννησε ένα μωρό που έχει αντισώματα κατά του κορονοϊού.

Η γυναίκα από την Σιγκαπούρη έμεινε κόλλησε τον κορονοϊό τον Μάρτιο και το μωρό γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, όχι μόνο χωρίς COVID-19, αλλά και με αντισώματα εναντίον της νόσου.

Η μητέρα, Celine Ng-Chan, δήλωσε: «Ο γιατρός μου υποψιάζεται ότι μετέφερα τα αντισώματα COVID-19 στο παιδί μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου».

Είπε ότι είχε πει από τον παιδίατρο ότι τα αντισώματά της είχαν φύγει, αλλά αυτά του γιου της, που ονομάστηκε Aldrin, παραμένουν. Η Ng-Chan, 31 ετών, νοσηλεύτηκε δυόμισι εβδομάδες με κορονοϊό, αν και με ελαφρά συμπτώματα.

Η κ. Ng-Chan είπε ότι αυτή, η μητέρα της και η κόρη της είχαν κολλήσει COVID-19 μετά την επιστροφή τους από οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη τον Μάρτιο. Ο σύζυγος και ο πατέρας της ήταν επίσης στο ταξίδι, αλλά δεν αρρώστησαν.

Η ίδια πρόσθεσε: «Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός εξελίχθηκαν ομαλά, παρόλο που διαγνώστηκα με COVID-19 στο πρώτο τρίμηνο, το οποίο είναι το πιο ασταθές στάδιο της εγκυμοσύνης. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω το παιδί μου γεννήθηκε υγιές”.

Δεν είναι σαφές πόσο ασυνήθιστο είναι για μια έγκυο γυναίκα με COVID-19 να μεταδώσει τον κορονοϊό στο έμβρυο ή στο μωρό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού. Ενεργός ιός δεν έχει βρεθεί σε κανένα δείγμα υγρού γύρω από το μωρό στην μήτρα ή στο μητρικό γάλα, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, όπου έγινε η συγκεκριμένη γέννηση, δήλωσε ότι, χωρίς να προσδιορίζει αριθμούς, μέχρι στιγμής όλες οι άλλες μητέρες και νεογέννητα έχουν αποδειχτεί αρνητικά στον κορονοϊό.

Πηγή: https://news.sky.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαθεσιμότητα νοσοκόμα που «κοκορευόταν» στο TikTok ότι δεν φοράει μάσκα

COVID-19: Πρέπει να είσαι τρελός για να μην φοράς μάσκα αφότου δεις το πείραμα της Mayo Clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν