ΜΗΤΕΡΑ: H υπηρεσία “ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι” σε προνομιακή τιμή για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1- 7 Νοεμβρίου 2016)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μητερα
Θεαματική βελτίωση στα ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού παρουσιάζει το ΜΗΤΕΡΑ, με την ολοκλήρωση φέτος του πρώτου κύκλου αναγνώρισης του Νοσοκομείου ως «Νοσοκομείο Φιλικό για τα Βρέφη».

Στη διάρκεια των τριών χρόνων από την 1η αξιολόγηση, το ΜΗΤΕΡΑ εφαρμόζει πιστά τους κανόνες που ορίζονται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το Μητρικό Θηλασμό, παραμένοντας το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη», σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Το ΜΗΤΕΡΑ με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις νέες μητέρες προκειμένου να απολαμβάνουν το μητρικό θηλασμό μαζί με το νεογνό τους και μετά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο, παρέχει τη δυνατότητα για βοήθεια μητρικού θηλασμού στο σπίτι, μέσω της υπηρεσίας “ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι” (τηλ. επικοινωνίας 1051). Εξειδικευμένες Μαίες επισκέπτονται τη λεχωϊδα και τη βοηθούν, παρέχοντας πληροφορίες για τις θέσεις και στάσεις κατά τον θηλασμό και γενικότερα οτιδήποτε  την απασχολεί και προβληματίζει σε θέματα μητρικού θηλασμού.

Με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1- 7 Νοεμβρίου 2016), το ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει την υπηρεσία “ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι” στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ την επίσκεψη. Την υπηρεσία μπορούν να αποκτήσουν όλες όσες επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΜΗΤΕΡΑ (www.mitera.gr)  καθώς και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/mitera.hospital από σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. Δηλώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Παράλληλα, το ΜΗΤΕΡΑ, μεταξύ άλλων, διαθέτει ανοιχτή γραμμή Στήριξης Μητρικού Θηλασμού (210 686 9000) καθώς και εξωτερικό ιατρείο Μητρικού Θηλασμού για πληροφορίες και υποστήριξη σε θέματα μητρικού θηλασμού ενώ προσφέρει δωρεάν προγεννητικά μαθήματα για τον μητρικό θηλασμό.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τονίζει ότι  «Το ΜΗΤΕΡΑ, συμμετέχοντας στο φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA) «Θηλασμός: Το κλειδί για αειφόρο ανάπτυξη», ακολουθεί τις προδιαγραφές που ορίζονται από τον Κώδικα Εμπορίας Υποκαταστάτων Μητρικού Γάλακτος, τη UNICEF και τον Π.Ο.Υ., ορίζοντας έτσι τον μητρικό θηλασμό, ως κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτό και με αφοσίωση στην άριστη παροχή μαιευτικών υπηρεσιών, αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι το ΜΗΤΕΡΑ, βρίσκεται στην κορυφή της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας, με τη γνώση και την εμπειρία του, την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στις μητέρες και τα παιδιά τους».