Κορωνοϊός: Πάνω από 4.000 παιδιά και έφηβοι θετικοί μέσα σε μία εβδομάδα!

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Αυξήθηκαν κατά 21% οι διαγνώσεις στις ηλικίες 4 έως 18 ετών την τελευταία εβδομάδα. Ξεπέρασαν τα επίπεδα των αρχών Αυγούστου, όταν είχαν ατονήσει πλήρως τα μέτρα προστασίας.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας τα παιδιά και οι έφηβοι που μόλυνε ο κορωνοϊός, καθώς πλέον αντιπροσωπεύουν το σχεδόν ένα στα τρία κρούσματα που διαγνώστηκαν σε όλη τη χώρα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, όμως, παιδιά και έφηβοι αντιπροσώπευαν τη μία στις τέσσερις νέες διαγνώσεις (το 24% του συνολικού αριθμού).

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη δημοσιοποιεί ξεχωριστά τα στοιχεία που αφορούν τους ανηλίκους στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, την εβδομάδα 20-26 Σεπτεμβρίου 2021 το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ανήλθε σε 4.026. Αντιστοιχεί στο 29% του συνόλου των περιστατικών κατά την εβδομάδα αυτή.

Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 21% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι δε τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό του περασμένου Ιανουαρίου, όταν το ποσοστό των ανηλίκων που νόσησε ο κορωνοϊός μετά βίας έφτασε στο 7% του συνόλου.

Στην πραγματικότητα, τα κρούσματα στους ανηλίκους της χώρας μας ξεπέρασαν πια εκείνα που καταγράφονταν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Τότε έφταναν στο σχεδόν 27% του συνολικού αριθμού.

Φωτογραφία: iStock