Ημέρα του Παιδιού 2020: Γιατί η Google αφιερώνει σήμερα το doodle στα παιδιά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ημέρα του Παιδιού
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στα παιδιά.

Σήμερα είναι η Ημέρα του Παιδιού 2020, αν και αυτό δεν συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές διαφορετικές ημερομηνίες ανά τον κόσμο, στις οποίες εορτάζεται η Ημέρα του Παιδιού.

Η πιο «επίσημη» Ημέρα του Παιδιού είναι η 20ή Νοεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Unicef. Το 1925, η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού κηρύχθηκε για πρώτη φορά στη Γενεύη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Παιδική Πρόνοια. Από τότε, γιορτάζεται την 1η Ιουνίου σε πολλές χώρες. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται από τον ΟΗΕ και τη Unicef στις 20 Νοεμβρίου.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Ημέρα του Παιδιού 2020: Το σημερινό doodle της Google

Αυτό είναι το σχέδιο που έφτιαξε σήμερα η Google για την Ημέρα του Παιδιού 2020:

Ημέρα του Παιδιού 2020

Στην Ελλάδα ακολουθούμε την παράδοση του ΟΗΕ και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.

Πηγές: https://www.un.org, https://www.unicef.org, https://en.wikipedia.org