Η Barbie πολεμά τον καρκίνο

  • Iatropedia
Η κούκλες Barbie, που όλοι έχουμε συνηθίσει για τα ξανθά μακριά μαλλιά τους, από το 2013, θα συντροφεύουν τα μικρά παιδιά που έχουν καρκίνο. Θα συμπαραστέκονται σε αυτά και θα τα στηρίζουν ψυχολογικά. Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία, από το 2013, η Barbie, θα κυκλοφορεί και καραφλή.

Η νέα έκδοση που στο πρόσωπο και το κορμί θα είναι ίδια με την ξανθιά κούκλα, θα ονομάζεται “φίλη της Barbie”. Θα δωρίζεται σε όλα τα μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ και του Καναδά. Δεν θα έχει μαλλιά και θα μοιάζει σαν να έχει υποβληθεί και εκείνη σε χημειοθεραπείες.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πιστεύουν ότι με την κίνηση αυτή θα στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά που καθημερινά δίνουν την προσωπική τους μάχη με την ασθένεια. “Δεν έχουμε γνώμονα το κέρδος” θα τονίσει ο εκπρόσωπος της εταιρίας παιχνιδιών που κατασκευάζει την κούκλα. “Μας ενδιαφέρει μόνο να μπορούν αυτά τα παιδιά να παίξουν και να ξεχαστούν. Χρειάζονται όσο τίποτε το παιχνίδι και την υποστήριξη.”

Η καραφλή κούκλα θα δίνεται στα παιδιά μαζί με πολλά αξεσουάρ, όπως καπέλα, περούκες και μαντήλια για το κεφάλι. Ήδη η αποδοχή του κόσμου, είναι μεγάλη και μόνο στο facebook, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν αντιδράσει θετικά. Η κούκλα θα κυκλοφορεί σε ένα κουτί που θα γράφει Bald And Really Beautiful Is Extraordinary. Δηλαδή τα αρχικά της γράμματα, θα λένε ότι «το καραφλό και πραγματικά όμορφο, είναι εξαιρετικό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στην κατηγορία του iatropedia

ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί