Διέγνωσαν σπάνιο καρκίνο σε 2χρονο από φωτογραφία στο κινητό της μητέρας του

  • Iatropedia
Η συνήθεια της Julie Fitzerald να τραβάει με το κινητό της τηλέφωνο πολλές φωτογραφίες τον γιο της, μπορεί να είναι η βασική αιτία που οι γιατροί κατάφεραν να διαγνώσουν μια σπάνια μορφής καρκίνου στον μικρό και να σώσουν τη ζωή του.

Όπως περιγράφει η μητέρα, κάθε φορά που έβγαζε φωτογραφία τον μικρό Avery με το φως να πέφτει στο πρόσωπό του υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούσε να διακρίνει ότι κάτι υπήρχε στο πίσω μέρος του ματιού του, αλλά δεν ήξερε τι μπορεί να είναι αυτό.

Ψάχνοντας μόνη της για πιθανές εξηγήσεις στο διαδίκτυο, διάβασε την ιστορία ενός άλλου ατόμου που, στις φωτογραφίες του, μπορούσε κανείς να διακρίνει ότι το μάτι του φαινόταν λευκό στην αντανάκλαση του φλας, αντί για κόκκινο που όπως ξέρουμε πολλές φορές εμφανίζεται στις φωτογραφίες. Αποδείχτηκε αργότερα ότι αυτό το άτομο έπασχε από καρκίνο.

Θορυβημένη η μητέρα του μικρού Avery τον πήγε αμέσως στο νοσοκομεί για εξειδικευμένες εξετάσεις και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο 2χρονος είχε πολλαπλούς καρκινικούς όγκους στο μάτι του.

Πρόσθεσαν ότι ήταν θέμα χρόνου ο καρκίνος να εξαπλωνόταν στον εγκέφαλό του και να μην υπήρχε πιθανότητα επιβίωσης. Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο. Οι γιατροί απλά αφαίρεσαν το αριστερό μάτι, η ζωή του μικρού Avery σώθηκε και το μόνο που θα μείνει για να του θυμίζει αυτή την περιπέτεια θα είναι το προσθετικό μάτι που του τοποθέτησαν για αισθητικούς λόγους.

http://www.ktiv.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μάτι από κοντά. Απίστευτες φωτόγραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Τι είναι το τεράτωμα που “ζούσε” στο μάτι μιας γυναίκας; ΦΩΤΟ