Διακήρυξη της Μάλτας για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επείγουσα έκκληση προς την Ευρώπη και όλες τις κοινωνίες για την αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Ε.Α.Ν.) στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου , την Προεδρία του οποίου ασκεί "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Το συνέδριο έλαβε χώρα στη Μάλτα στις 24 Ιουνίου 2016 και τίμησε με την παρουσία της η Αυτού Εξοχότης Πρόεδρος της Μάλτας, κα Marie Louise Coleiro Preca, ο Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικογενειακών Θεμάτων της Μάλτας, Δρ. Michael Farrugia, και άλλοι υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση του Ε.Α.Ν. υιοθέτησε τη Διακήρυξη της Μάλτας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Ενδοσχολικής Βίας μέσω της οποίας τα μέλη του Δικτύου συμφωνούν για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και μιας κοινής στρατηγικής για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και εν γένει αντιμετώπιση του φαινομένου σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Διακήρυξη της Μάλτας θα αποτελέσει την πλατφόρμα για τη διαδικασία προώθησης αυτών των στόχων μέσα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Ε.Α.Ν.).