Απίστευτο: Μωρό μεγαλώνει με τον εγκέφαλο να αναπτύσσεται στην μύτη του!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εγκέφαλο
Ο μικρός Ollie Trezise από την πόλη Maesteg στην Ουαλία κλείνει σε τρεις περίπου μήνες 2 χρόνια ζωής, αλλά έχει γίνει ήδη παγκοσμίως γνωστή εξαιτίας της εξαιρετικά σπάνιας περίπτωσης υγείας που αντιμετωπίζει από την πρώτη μέρα στην ζωή.

Πρόκειται για μια απίθανη πάθηση που κάνει τμήμα του εγκεφάλου του να αναπτύσσεται μέσα στην μύτη του! Ο μικρός Ollie έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις προκειμένου οι χειρουργοί να ανοίγουν κάθε φορά δίοδο αναπνοής στην μύτη του, η οποία κλείνει από την αύξηση του όγκου της.

εγκέφαλο

Δυστυχώς η κοινωνική αντιμετώπιση που έχει ο 2χρονος Ollie είναι χαρακτηριστική του ανθρώπου, που φοβάται το άγνωστο και το ασυνήθιστο και σπεύδει να “αφορίσει”, να καταδικάσει, ή να χλευάσει, αυτό που δεν καταλαβαίνει. Έτσι στον Ollie έχουν προσδώσει ορισμένοι το προσωνύμιο “Πινόκιο”.

εγκέφαλο

Η μητέρα του Ollie, όταν ήταν ακόμα έγκυος, έμαθε από τον γιατρό της από τις 20 εβδομάδες κύησης, ότι το παιδί αναπτυσσόταν με μια ανωμαλία στο πρόσωπό του, αλλά επέλεξε να τον φέρει κανονικά στην ζωή και να τον φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.

εγκέφαλο

Μια μαγνητική τομογραφία αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο όγκος αυτός οφειλόταν σε μία πολύ σπάνια ασθένεια που ονομάζεται “εγκεφαλοκήλη”, ένα ελάττωμα που κάνει τμήμα του εγκεφάλου να αναπτύσσεται μέσα από μια τρύπα στο κρανίο, δημιουργώντας έναν προεξέχον “σάκο”. Στον Ollie, έτυχε αυτή η τρύπα να είναι στην μύτη του.

εγκέφαλο

Το Νοέμβριο του 2014 ο Ollie υποβλήθηκε σε δίωρη επέμβαση με την οποία οι χειρουργοί επιτυχώς διάνοιξαν αναπνευστική δίοδο στο κρανίο του, ενώ αφαίρεσαν και τον σάκο με το εγκεφαλικό υγρό από την μύτη του, προτού την ανακατασκευάσουν με πλαστική χειρουργική.

εγκέφαλο

Το παιδί θα χρειαστεί σίγουρα και άλλες επεμβάσεις τα επόμενα χρόνια και οι γιατροί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η υγεία του, αλλά προς το παρόν επιβιώνει κανονικά παρά το πρόβλημά του.

http://www.dailymail.co.uk