Απίστευτο: 7χρονη γεννήθηκε με την καρδιά ΕΞΩ από το στέρνο της – Δείτε πώς ζει! [vid, pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρδιά
Η εικόνα από μόνη συγκλονίζει. Φανταστείτε πώς είναι για όσους γνωρίζουν από κοντά την 7χρονη κοπέλα που βλέπετε στην φωτογραφία, όταν αντικρίζουν την καρδιά της να πάλλεται ΕΞΩ από το στέρνο της, ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Καρδιά – Η 7χρονη Virsaviya Borun-Goncharova γεννήθηκε με αυτό το σπάνιο πρόβλημα στην Ρωσία και εδώ και λίγο καιρό οι γονείς της έχουν μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να ζήσει το μέλλον μια φυσιολογική ζωή. Το κοριτσάκι πάσχει από θωρακο-κοιλιακό σύνδρομο (thoraco-abdominal syndrome) ή «Πανταλογία του Cantrell» (Pantalogy of Cantrell), το οποίο επηρεάζει μόνο πέντε άτομα ανά ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

καρδιά

Όταν γεννήθηκε στην Ρωσία, οι γονείς της πληροφορήθηκαν από τους γιατρούς ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν ψυχολογικά για το χειρότερο, αλλά η Virsaviya αποδείχτηκε πολύ δυνατή.

Μιλώντας στο BBC και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής “Incredible Medicine”, είπε: “Αυτή είναι η καρδιά μου. Είμαι η μοναδική που έχει αυτή την καρδιά. Και απλά περπατάω, πηδάω, τρέχω. Βασικά μου λένε ότι δεν πρέπει να τρέχω, αλλά μου αρέσει να τρέχω”.

Ο πατέρας της, Dari Borun, είπε: “Οι γιατροί μου είπαν ότι η Virsaviya είχε μια πραγματικά σπάνια κατάσταση και ότι δεν θα επιβιώσει. Όταν είδα την πρώτη φορά πως χτυπούσε η καρδιά της, φυσικά ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα. Σήμαινε ότι η κόρη μου είναι ζωντανή και μπορεί να αναπνεύσει και να ζήσει”.

καρδιά

Η οικογένεια είχε μετακομίσει και παλιότερα στις ΗΠΑ για χειρουργική επέμβαση, αλλά οι γιατροί είπαν τότε, ότι η αρτηριακή πίεση της μικρής ήταν πολύ υψηλή για να προχωρήσουν στην επέμβαση.

Αρκετά χρόνια μετά, επιστρέφουν, αυτή τη φορά στο Χόλιγουντ, με την ελπίδα ότι με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα μειωθεί η αρτηριακή πίεση της 7χρονης και τελικά θα μπορέσουν να προχωρήσουν με την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση.

καρδιά

Ο πατέρας της πρόσθεσε: “Ήμουν πραγματικά αναστατωμένος, επειδή μου έλεγαν ότι θα πεθάνει σύντομα. Δεν είναι εύκολο για την Virsaviya να ζει με την καρδιά της στο εξωτερικό του στέρνου της, επειδή είναι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς με το παραμικρό ατύχημα μπορεί να πεθάνει από αυτό”.

http://metro.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπάνια εκ γενετής ασθένεια έκανε τα χέρια του ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ – Τι είναι ο μακροδακτυλισμός [pics]

ΣΟΚ: Νεκρός 31χρονος από σαρκοφάγο βακτήριο – Μολύνθηκε το φρέσκο τατουάζ του – ΠΡΟΣΟΧΗ!

Έγινε ΕΤΣΙ από σπάνια δερματική πάθηση – Τον φωνάζουν “το φάντασμα” – Τι είναι η ιχθύωση

Μητέρα τριών παιδιών έμεινε ΠΑΡΑΛΥΤΗ από λιωμένο τυρί για νάτσος – Τι είναι η αλλαντίαση [vid]

Έπαθε ΑΥΤΟ επειδή έμεινε ξυπόλυτος στο γυμναστήριο – Από τι μολύνθηκε [pics]