10 ιατρικοί λόγοι που πρέπει να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια. ΒΙΝΤΕΟ

  • Iatropedia
Το κείμενο και το βίντεο που θα δείτε θα σας καταπλήξει. Θα μάθετε πράγματα που ούτε καν φαντάζεστε ότι μπορεί να συμβαίνουν όταν παίζουμε βιντεοπαιχνίδια στο κομπιούτερ ή σε κάποια κονσόλα. Θα δείτε τι προσφέρουν από ιατρική άποψη στον οργανισμό. Για παράδειγμα γνωρίζετε ότι όσοι παίζουν παιχνίδια μπροστά από μια οθόνη έχουν ταχύτερη και καλύτερη αντίληψη;

Σύμφωνα με τα όσα θα δείτε τα οποία στηρίζονται σε έρευνες πανεπιστημίων του εξωτερικού, το να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια, αυτό βοηθάει στο να αποκτήσει καλύτερες δεξιότητες και να χειρίζεται άψογα τα άκρα του. Μάλιστα φοιτητές ιατρικής που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και που έκαναν ειδίκευση στη χειρουργική, ήταν κατά 27% ταχύτεροι και έκαναν λιγότερα λάθη σε ποσοστό 37%.

Τα βιντεοπαιχνίδια επιμορφώνουν. Η ένωση Αμερικάνων Επιστημόνων σε δημοσίευση της γράφει πως όσοι χρησιμοποιούν κομπιούτερς και εξωμοιωτές μπορούν και συγκρατούν μέχρι και 90% τις πληροφορίες για κάποιο θέμα ενώ όσοι απλά διαβάζουν τις συγκρατούν σε ένα ποσοστό 10%.

Σωματική άσκηση. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν γυμνάζουν μόνο τα… δάχτυλα του χεριού αλλά ολόκληρο το σώμα, ενώ σε ασθενείς που έχουν Πάρκινσον ύστερα από 12 εβδομάδες παιχνιδιού, το 55% εξ αυτών, κατάφεραν πάλι να ανακτήσουν την ισορροπία τους, ενώ έκαναν και μεγαλύτερα άλματα.

Μείωση άγχους. Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να μας αγχώνουν για να “περάσουμε μια πίστα” αλλά επί τοις ουσίας έχει διαπιστωθεί ότι αργότερα μας ανακουφίζουν. Πάντως κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εκκρίνεται κορτιζόλη, μέχρι και 17%.

Γίνονται Ναπολέοντες. Δεν υπερβάλλουμε. Σύμφωνα με το Forbes, όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια μπορούν να συγκεντρωθούν και να ανταπεξέλθουν σε 6 διαφορετικές πηγές. Μπορούν να κάνουν μέχρι και 6 πράγματα ταυτόχρονα, ενώ όσοι δεν παίζουν μπορούν με δυσκολία μέχρι 4. Επιδεικνύουν επίσης μέχρι και 20% επιπλέον συγκέντρωση σε ότι κάνουν.

Το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, διαπίστωσε πως το να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια, (όχι να κολλάει το πρόσωπο του στην οθόνη όμως), του αυξάνει μέχρι και 20% την όραση. Με πιο απλά λόγια το μάτι του όταν πλανάται στον χώρο βλέπει καλύτερα.

Βελτιώνουν τις σχέσεις. Όταν ένα ζευγάρι παίζει μαζί βιντεοπαιχνίδια τότε δένεται μεταξύ του. Η έρευνα έδειξε ότι αυτό συμβαίνει στο 76% των ζευγαριών, ή των παντρεμένων.

Καταπολεμούν τον πόνο. Έρευνα που έγινε σε ασθενείς με εγκαύματα την ώρα που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια έδειξε ότι μειώνεται ο πόνος τους στο μισό. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι όταν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια με βία και βίαιο σενάριο ένιωθαν περίπου τον πόνο τους να ανεβαίνει κατά 65%.

Τα βιντεοπαιχνίδια ακονίζουν το μυαλό και αυξάνουν το IQ. Σύμφωνα με το CNN, μπορούν να αυξήσουν μέχρι και 50% το IQ τους επειδή την ώρα που παίζουν ο εγκέφαλος λειτουργεί “στα κόκκινα” και εξασκείται.

Έχουν γρηγορότερες αντιδράσεις. Για παράδειγμα το να παίζει κάποιος ένα παιχνίδι όπου σκοτώνει ζόμπι που ξεπετάγονται από παντού, εκείνη τη στιγμή οι αντιδράσεις του είναι εφάμιλλες με τις αντιδράσεις ενός πιλότου μαχητικού αεροσκάφους.

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια-ΦΩΤΟ

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρών μπροστά στην κάμερα ΒΙΝΤΕΟ

Αφυδάτωση: ποια τα συμπτώματα, πως αντιμετωπίζεται

Πως η μαγνητική καταιγίδα επηρεάζει τον οργανισμό μας. ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί οταν τραβάμε το καζανάκι, πρέπει να είναι κλειστο το καπάκι της λεκάνης;ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις δείτε το βίντεο αυτό δεν θα ξανακαπνίσετε. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν