Τι φέρνει το 2019 στην ομορφιά και την αισθητική ανανέωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αυτές τις μέρες μας απασχολεί η εμφάνισή μας καθώς θέλουμε να είμαστε λαμπεροί στα πάρτυ και τα τραπέζια με φίλους και συγγενείς. Τι μας φέρνει όμως η νέα χρονιά; Ποιες είναι οι τάσεις στην πλαστική χειρουργική;

«Όσον αφορά το πρόσωπο πολύ υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες botox, micro botox καθώς και το υαλουρονικό» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, «καθώς και το Facelift με την τεχνική  MacsLift», συμπληρώνει.

Το botox είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ώστε να μην κάνει συσπάσεις ο μυς, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες στα σημεία που υπάρχουν.  Η βοτουλινική τοξίνη (botox) εφαρμόζεται και δρα τοπικά χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Συνήθως χρειάζεται επανάληψη μετά από 4-6 μήνες. Το micro botox μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, τα μάτια και το λαιμό με διαφορετική τεχνική σε σχέση το botox. Tο micro botox είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν πιο φυσικό αποτέλεσμα, διατηρώντας όμως την φυσική κινητικότητά στην περιοχή.

Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, για να δώσει όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα. Δεν προκαλεί αλλεργίες, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και χρειάζεται επανάληψη περίπου μετά από ένα χρόνο.

Σε περίπτωση που υπάρχει χαλάρωση, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με τα ενέσιμα τότε καταφεύγουμε στο επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου (Facelift).

Η νέα τεχνική MacsLift χαρίζει θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο και τον λαιμό μειώνοντας κατά πολύ τον πόνο και τον χρόνο αποθεραπείας. Επίσης οι τομές με την νέα αυτή τεχνική  MacsLift είναι μικρότερες σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνικές που εφαρμόζονται. Έτσι επιστρέφετε πολύ πιο γρήγορα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Σε σχέση με το σώμα ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, μας εξηγεί:

«Το περιττό βάρος και το τοπικό πάχος είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα που επισκέπτονται το ιατρείο. Παρατηρείται, λοιπόν, μεγάλη ζήτηση για την Κρυολιπόλυση (Coolsculpting) καθώς και την πρωτοποριακή πρωτεϊνική δίαιτα  Diet tube». Εδώ αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει και ο ίδιος, ότι όλο και πιο πολλοί άνδρες επισκέπτονται το ιατρείο με αφορμή το πρόβλημα της γυναικομαστίας. Οι άνδρες τα τελευταία χρόνια εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα και έτσι όλο και πιο συχνά, σε σχέση με παλιότερα, επισκέπτονται τα ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού.

Η κρυολιπόλυση (Coolsculpting) είναι η κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους που δεν ανταποκρίνεται στη δίαιτα και στην γυμναστική.

Είναι μια άνετη θεραπεία, χωρίς πόνο και άμεσα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται αναισθησία και δεν απαιτείται νοσηλεία. Με την Κρυολιπόλυση πετυχαίνουμε την οριστική  μείωση του τοπικού πάχους στην περιοχή που γίνεται η εφαρμογή,  καθώς τα λιποκύτταρα απομακρύνονται από την περιοχή για πάντα.

Η πρωτεϊνική δίαιτα  (Diettube) είναι ιδανική για τα άτομα που επιθυμούν άμεση απώλεια κιλών σε λίπος, γρήγορα και χωρίς να πεινάσουν.

Το πρωτόκολλο της δίαιτας διαρκεί 2 εβδομάδες συν μια εβδομάδα συντήρησης. Στις δυο πρώτες εβδομάδες πετυχαίνουμε απώλεια 6-8% του σωματικού  βάρους σε λίπος. Με τη μέθοδο αυτή ο οργανισμός τροφοδοτείται με πρωτεϊνες και αποφεύγεται η λήψη σακχάρων και λίπους. Έτσι πετυχαίνουμε την «κέτωση», μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα την γρήγορη απώλεια λίπους.

Τέλος παρατηρείται στους άνδρες η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από το στήθος (γυναικομαστία).

Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί στην εφηβεία ή σε μεγαλύτερη ηλικία. Πολλές φορές συνυπάρχει με την παχυσαρκία. Σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση λίπους και μαζικού αδένα από το αντρικό στήθος ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερα σχηματισμένο στήθος και να αποκτήσουμε ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθηση.

www.agaitanis.gr Αθήνα

  • Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών