Τα σημαντικά συστατικά μιας ενυδατικής κρέμας

  • Ρούλα Τσουλέα
ενυδάτωση
Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση του προσώπου και ποια είναι τα σημαντικά συστατικά που πρέπει να εμπεριέχει μια σωστή ενυδατική κρέμα, ανάλογα με τον στόχο της.

Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα να παραμείνει νεανικό. Το δέρμα στο πρόσωπο είναι συνεχώς εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές αλλαγές. Επίσης, η περιοχή αυτή αποβάλλει κύτταρα πιο γρήγορα από άλλα μέρη του σώματος και επομένως χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση για να επανορθωθεί.

Η καθημερινή ενυδάτωση μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης υπερβολικής ξηρότητας ή λιπαρότητας. Και οι δύο αυτές ακραίες καταστάσεις είναι επιβλαβείς για το πρόσωπο και προκαλούν δερματικές παθήσεις όπως η ακμή. Τέλος, το μασάζ που γίνεται κατά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της ενίσχυσης της κυτταρικής ανανέωσης

Για την επιλογή της σωστής ενυδατικής κρέμας ας δούμε τα πιο σημαντικά  συστατικά που πρέπει να εμπεριέχονται σε αυτή (όχι όλα μαζί αλλά σε συνδυασμό ανάλογα με το στόχο που έχει η κάθε ενυδατική κρέμα).

Βιταμίνες

Η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Β5 αυξάνουν τη σφριγηλότητα, ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας και αποτρέπουν την γήρανση. Οι βιταμίνες C και E βοηθούν στην προστασία του δέρματος και στην καταπολέμηση κάθε βλάβης του δέρματος.

Αντιοξειδωτικά

Οι ενυδατικές κρέμες με αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της φρέσκιας και υγιούς εμφάνισης. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών (μόρια που διασπούν τα κύτταρα του δέρματος).

Ceramides

Τα ceramides ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό. Τα ceramides είναι λιπίδια που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας. Χωρίς τα ceramides, το δέρμα γίνεται ξηρό, παρουσιάζει κνησμό ή ερεθισμούς.

ενυδάτωση

Αντηλιακή προστασία

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, κάθε δερματολόγος συνιστά να πάρετε ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία ευρέος φάσματος που βοηθά στην πρόληψη των πρόωρων γραμμών και ρυτίδων, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα

Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, θέλετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που δεν θα φράζει τους πόρους του προσώπου σας (μη φαγεσωρογόνο) και κάνει σμηγματορρύθμιση.

Ξηρό δέρμα

Επιδιώξτε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα και αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Η γλυκερίνη και οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην προσέλκυση νερού στο δέρμα σας. Η λανολίνη και η βαζελίνη κλειδώνουν την υγρασία, ενώ η νιασιναμίδη καταπραΰνει το δέρμα.

Ευαίσθητο δέρμα

Χρησιμοποιήστε μια υποαλλεργική και χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα. Λιγότερα συστατικά σημαίνουν λιγότερες πιθανές αλληλεπιδράσεις με το ευαίσθητο δέρμα.

ενυδάτωση

Για την ενυδάτωση προσώπου, η CeraVe σε συνεργασία με δερματολόγους δημιούργησε την ενυδατική κρέμα  CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion ιδανική για το κανονικό προς ξηρό δέρμα, καθώς διαθέτει μη λιπαρή σύνθεση που δεν προκαλεί ατέλειες. Περιλαμβάνει τρία απαραίτητα ceramides, όμοια σε δομή με αυτά του δέρματος, που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ενυδάτωση και νιασιναμίδη που καταπραΰνει το δέρμα. Αυτή η πλούσια αλλά ελαφριά CeraVe ενυδατική κρέμα απελευθερώνει σταδιακά τα  συστατικά της εξασφαλίζοντας 24ωρη ενυδάτωση και βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του. Δεν προκαλεί ερεθισμούς, είναι υποαλλεργική και χωρίς άρωμα.

Επιπλέον, η ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion με SPF 25 προσφέρει όλα τα παραπάνω οφέλη, ενώ παράλληλα προστατεύει από την ακτινοβολία του ήλου.