Σωματικές ατέλειες: Πως διορθώνονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

  • Γιάννα Σουλάκη
ατέλειες
Τις ατέλειες τους σε μεγεθυντικό φακό βάζουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εποχή που η αντιμετώπισή τους φαίνεται να γίνεται περισσότερο επιτακτική.

Χιλιάδες γυναίκες μελετούν τις ατέλειες τους και αναζητούν λύσεις, προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να απολαύσουν ένα ακόμη καλύτερο σώμα και μαζί μ’αυτό και καλύτερη διάθεση.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, οι μέθοδοι, που προσφέρει η αισθητική ιατρική, είναι αρκετές και υπόσχονται ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πως διορθώνει τις σωματικές ατέλειες το λεμφικό μασάζ

Εάν το πρόβλημα είναι η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, τη λύση την προσφέρει το λεμφικό μασάζ (Endermologie). Αυτού του είδους το μασάζ επιταχύνει τη λεμφική ροή και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά, κάνοντάς το παράλληλα πιο σφριγηλό.

Με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές, που εμφανίζεται κυτταρίτιδα, αλλά και τοπικό πάχος. Μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας με πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία θα εντείνουν τη λιποδιάλυση.

Ως θεραπεία προσφέρει μία αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Συνήθως χρειάζονται συνολικά περίπου 15-20 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση.

«Το Endermologie βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων και των οργάνων με θρεπτικά συστατικά και αυξάνει τα επίπεδα του κυτταρικού μεταβολισμού. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τα βαθουλώματα, να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, να εξαφανίζεται το οίδημα στην περιοχή και η κατακράτηση υγρών. Βελτιώνεται, δε, σημαντικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού, που οφείλεται στην κυτταρίτιδα», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Ραδιοσυχνότητες (Accent)

Εάν το πρόβλημα είναι η επιδερμική χαλάρωση και η κυτταρίτιδα, τη λύση την προσφέρουν οι ραδιοσυχνότητες (Accent).

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες – τόσο τη μονοπολική, όσο και τη διπολική – για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Βοηθάει στη λείανση και στη σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονιστούν τα άκρα.

«Η θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές, που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα, μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσει σύσφιξη, συμβάλλοντας στην απώλεια πόντων. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στα ψωμάκια, στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στα γόνατα, στους μηρούς, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα.

Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα με την έκταση και με τον βαθμό του προβλήματος), οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε δέκα μέρες.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την μέθοδο Endermologie, που κάνει λεμφικό μασάζ, προσθέτει ο κύριος Γαϊτάνης.

Πώς διορθώνει η κρυολιπόλυση τις ατέλειες

Εάν το πρόβλημα είναι το τοπικό πάχος, η κρυολιπόλυση είναι η ιδανική λύση. Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους.

Η λειτουργία της μεθόδου βασίζεται στην χρήση του ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό (διαδικασία γνωστή και ως φαγοκυττάρωση), με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

«Εφαρμόζεται σε περιοχές, που εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος. Στους γλουτούς (ψωμάκια), στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά, στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης. Βελτιώνει παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της», όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν