Ραδιοσυχνότητες για πιο σφριγηλό και νεανικό πρόσωπο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αν θέλετε να δείτε το περίγραμμα του προσώπου σας να βελτιώνεται, τα παχουλά μάγουλα να αποκτούν σφριγηλότητα και το πρόσωπό σας να δείχνει μέσα σε λίγες ημέρες πολύ νεανικότερο χωρίς επεμβάσεις και ενέσιμα υλικά, δοκιμάστε τις ραδιοσυχνότητες.

gaitanis

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Ποια είναι η ιατρική διαδικασία και πως λειτουργεί ακριβώς;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τις ραδιοσυχνότητες ο γιατρός χρησιμοποιεί την ειδική κεφαλή του Accent Laser πάνω στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, αφού πρώτα την έχει καλύψει με μια ειδική λιπαντική ουσία.
Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας σε όλο το πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι. Όταν υπάρχει εναπόθεση λίπους στην περιοχή αυτή, τότε ο γιατρός ρυθμίζει κατάλληλα την ένταση του μηχανήματος, έτσι ώστε με τη δράση της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας να συρρικνωθεί το λίπος και να βελτιωθεί η επιδερμική χαλάρωση χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Μια άλλη περιοχή που μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων είναι αυτή του λαιμού. Το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο. Με την βοήθεια της ειδικής κεφαλής διπολικής ραδιοσυχνότητας υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Τι αποτελέσματά υπόσχεται και με πόση διάρκεια στο χρόνο;

Με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες με την ειδική κεφαλή εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από την ειδική κεφαλή πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται, πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία; Γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου; Πονάει; Μετά έχω κοκκινίλες κτλ; Πότε επιστρέφω στο κανονικό πρόγραμμά μου;

Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή θεραπεία μιας και ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την θερμότητα που διοχετεύει στο δέρμα. Επίσης, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία με το Accent Laser, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 1-2 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί συνήθως 20-30 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί μετά από 10 ημέρες περίπου. Συνολικά χρειάζονται συνήθως 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Κίνδυνοι- Αντενδείξεις;

Η θεραπεία με το Accent αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιας μορφής δερματοπάθεια, βηματοδότης, επίσης κατά της διάρκεια της θεραπείας αφαιρούνται όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν να φοράει μία γυναίκα, όπως ρολόι ή κοσμήματα.

Γίνεται συνδυαστικά με κάτι άλλο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα;

Η εφαρμογή Accent αποτελεί από μόνη της μία πλήρη και ολοκληρωμένη θεραπεία για το πρόσωπο, μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα και με άλλες αισθητικές θεραπείες όπως ενέσιμα, υαλουρονικό οξύ, botox και pixel laser.