Πως να κρύψετε χρόνια: Μυστικά νεότητας!

  • Iatropedia
''O τρόπος με τον οποίο θα γεράσουμε θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσουμε'' είχε πει ο Αριστοτέλης. Μπορεί τη γήρανση να μην είναι ακόμα εφικτό να την αποτρέψουμε αλλά είναι δυνατόν να πετύχουμε παράταση νεότητας με απλά μυστικά. Ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, καθημερινή καλλυντική φροντίδα, σεξ και θετική σκέψη αποτελούν ελιξήρια νεότητας. Μάθετε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιες είναι οι top θεραπείες αντιγήρανσης.

Της Μαρίας Καρδάσης

Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου

Μιλώντας για αντιγήρανης και αντιγηραντικές θεραπείες υποθέτουμε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε δερματολογικά ιατρεία και πλαστικούς χειρουργούς και βέβαια όλα αυτά να συνοδεύονται και από μια σημαντική οικονομική δυνατότητα.

Λάθος! Η πρώτη συνιστώσα της αντιγήρανσης είναι η σωστή διατροφή. Ο πρώτος κανόνας είναι η αποφυγή ζάχαρης – φρουκτόζης και λευκού αλευριού και ο δεύτερος η συνύπαρξη ζωικής πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα.

Τέλος η πολύ βασική αρχή, μεγαλώνοντας μειώνεται η προσβαλλομένη ποσότητα – θερμίδων ώστε να προσεγγίσει το βασικό μεταβολισμό μας. Μην ξεχνάτε το νεράκι και η πρώτη Top θεραπεία έγινε.

Η δεύτερη συνιστώσα Γυμναστική! Όχι το περπάτημα, δε φτάνει. Χρειαζόμαστε και μυϊκή ενδυνάμωση. Κοιλιακοί, λοιποί ραχιαίοι, δικέφαλοι, τρικέφαλοι, γλουτιαίοι, απαγωγοί – προσαγωγοί. Το μυοσκελετικό είναι η βάση του πάντα νέου ανθρώπου.

Η Τρίτη συνιστώσα αφορά την καθημερινή καλλυντική φροντίδα. Κάθε μέρα πρωί – βράδυ καθαριότητα προσώπου – λαιμού – ντεκολτέ και χρήση κατάλληλων κρεμών για προστασία από τον ήλιο και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Την ημέρα και για ρύθμιση της κυτταρικής ανανέωσης τη νύχτα.

Οι θεραπείες στα ιατρεία θα πρέπει να επιλέγονται έγκαιρα και προσεκτικά.

Οι πρώτες θεραπείες στα ιατρεία θα πρέπει να επιλέγονται έγκαιρα και προσεκτικά.

Οι πρώτες θεραπείες της εφηβικής και πρώτης νεανικής ζωής είναι τα peelings χημικά και μηχανικά για την απομάκρυνση της ακμής και των ουλών της. Γύρω στα 30 που αρχίζουν οι πρώτες ρυτίδες της συνοφρύωσης ακολουθεί η βοτουλινική τοξίνη, η οποία πρέπει να ξεκινά πρίν γραφτούν στο πρόσωπο οι πρώτες λεπτές γραμμές.

Ακολουθεί η έγχυση Υαλουρονικού οξέος γύρω στα 35-40 και από τα 40 κι ύστερα λόγω ενδεχομένης φωτογήρανσης και της ενδογενούς γήρανσης (χαλάρωσης), ξεκινούν τα Lasers, τα Fraxional Lasers, οι Fraxional ραδιοσυχνότητες, οι υπέρηχοι, οι μεσοθεραπείες και το PRP.

Θεραπείες που αποκαθιστούν την ποιότητα τα επιδερμίδας και ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τον ινοβλάστη.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν υποκαθιστούν τη Βοτουλινική τοξίνη και τα εμφυτεύματα. Ο ρόλος τους είναι διαφορετικός. Τέλος P.D.O. νήματα για το φινίρισμα των δύσκολων σημείων που δεν έχουν αποκατασταθεί με τα υαλουρονικά και τις τοξίνες.

Όπως καταλαβαίνετε τα όπλα μας είναι πολλά και αλληλοσυμπληρούμενα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα στις αισθητικές μη επεμβατικές αποκαταστάσεις τα έχουν εκείνοι που εμπιστεύονται το γιατρό τους και δεν κάνουν υπερβολές.

Να θυμόμαστε ότι ο νέος δεν είναι ούτε ανέκφραστος ούτε πρησμένος.

Η συμβουλή μου είναι να αποφεύγουμε ότι θα μας αλλοιώσει.

Η τέταρτη συνιστώσα της «αιώνιας νεότητας» είναι η υγιής σεξουαλική ζωή σε κάθε ηλικία.

Η σεξουαλική συνεύρεση δεν σταματά μετά τα 50-55. Συνεχίζεται και είναι σύμφωνα με τα δεδομένα της υγείας της κάθε εποχής. Όμως υπάρχει, γιατί είναι πηγή ενδορφινών, όπωςκ αι η μυική άσκηση, τις οποίες έχουμε απόλυτη ανάγκη για την καταπολέμησητης κατάθλιψης της μέσης και της τρίτης ηλικίας.

Τέλος η Πέμπτη συνιστώσα μας έχει να κάνει με την θεϊκή σκέψη και την ψυχική ισορροπία. Ποτέ ο «αιώνια νέος» δεν θα δεί το «ποτήρι μισοάδειο». Αισιοδοξία, χαρά, γέλιο. Η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο ανοσοποιητικό μας.

Όπως βλέπετε οι top αντιγηραντικές θεραπείες έχουν ολιστικό χαρακτήρα. Χρειάζονται όλες για να πετύχουμε την σταθεροποίησης της βιολογικής ηλικίας στη δεκαετία των 40.

Νέοι για πάντα

Στις 14 Ιουνίου η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης διοργανώνει στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων, Λεωφόρος Συγγρού 107 (είσοδος ελεύθερη) τη Διημερίδα «Νέοι για πάντα» με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις της αντιγήρανσης, και την μετάδοση του μηνύματος ότι ο χρόνος μπορεί να νικηθεί.

Επιστήμονες και ειδικοί της υγείας, της ομορφιάς, της διατροφής, της ευεξίας και της ψυχολογίας, ενώνουν τις γνώσεις τους και εξηγούν γιατί η αντιγήρανση είναι τρόπος ζωής και ότι η αιώνια νεότητα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Μαρία Καρδάση

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Anti aging doctor

Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης